Spatiile mici ne provoaca sa gasim solutii pentru o amenajare optima, care sa tina cont atat de dimensiunile reduse ale incaperii, fara sa neglijam insa si gusturile noastre in design interior. Din fericire, idei sunt multe si trebuie doar gasita cea care se pliaza pe camera avuta in vedere. Optimizarea spatiului tine insa si de imaginatie asa ca, daca vreti sa va lasati amprenta, faceti-o folosind propriile ingredinte. Noi va ajutam cu cateva sugestii care vin insotite si de imagini:
Probabil mai mic de atat nu se poate! Un dormitor inghesuit in care cu greu ai crede ca poti face loc unui pat, daramite sa mai adaugi si alte piese de mobilier. Totusi, un pat cu spatii de depozitare dedesupt si rafturi inteligent amplasate deasupra, pe perete, alaturi de culori vii care sa focalizeze atentia, au facut din micul spatiu unul indestulator.
Un secret pe care designerii de interior il au pentru livinguri mici este folosirea de masute de cafea de dimensiuni reduse. Faptul ca le puteti misca ici-colo va creea senzatia de spatiu si va elimina acea perceptie de loc inghesuit.
Ne oprim si intr-o baie mica. Alegeti o paleta monocromatica, de preferat nuante deschise care sa deschida spatiul, si adaugati un tapet in partea superioara pentru a sparge monotonia.
Intr-un dormitor mic si ingust, introducerea unui baldachin creeaza impresia de spatiu extins in plan vertical si extinde astfel proportiile camerei. Din nou, culori deschise care estompeaza limitele incaperii.
In imaginea de mai jos, designerul a vrut sa separe bucataria de sufragerie, dar s-a folosit de mobilierul care delimiteaza cele doua incaperi pentru a obtine spatii de depozitare in plus. Din podea pana in tavan, dulapul pastreaza totusi bucataria aerisita si se integreaza perfect.
In alt dormitor mic, proprietarul s-a folosit de un spatiu restrans ramas intre doua dulapuri pentru a-si construi un mic birou de lucru pe care l-a extins si pe perete prin rafturi de carti.
Uneori nevoia ne impinge sa recurgem la spatii multifunctionale si sa transformam o incapere si in living si in birou de lucru, ca in cazul de fata. Folositi-va de pereti pentru a crea spatii de depozitare, atat in scop profesional, cat si personal.
Surse: Hgtv.com, Houseandgarden.co.uk, Housebeautiful.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: