Daca v-ati dorit sa stati la curte, ati pus bani deoparte pentru o casa si poate chiar ati cumparat un teren, acum este momentul sa faceti urmatorul pas. In general, preturile locuintelor sunt in scadere, pe fondul pandemiei de coronavirus, iar firmele de constructii vin cu oferte tot mai avantajoase. Va prezentam doua case care impreuna costa cat un mic apartament in Bucuresti.
Prima casa este o suprafata de construita de doar 35 de metri patrati, insa arhitectii au gandit o compartimentare simpla si ergonomica, pentru un cuplu fara copii. Livingul si bucataria open space au impreuna aproape 17 metri patrati, iar dormitorul – 8, 07 metri patrati.
Este o locuinta simpla, care mai are o baie de 3,82 metri patrati si, la exterior, un spatiu semiacoperit unde va puteti lasa masina. Casa poate fi construita din lemn, BCA sau caramida. In functie de ce preferintele proprietarilor, poate deveni locuinta permanenta sau casa de vacanta.
Un pret foarte avantajos
La un pret pe metrul patrat de 280-370 de euro, casa la cheie nu ar trebui sa va coste mai mult de 15.000 de euro. Desigur, la aceasta suma se adauga pretul terenului, al fundatiei si al racordarii la utilitati. Practiv, locuinta va costa cam cat o masina din clasa medie parcata langa ea.
Potrivit arhitectilor, costul optim il obtineti daca va decideti sa o construiti din lemn si sa ramana casa de vacanta. Nu este o idee deloc rea daca aveti deja un apartament de care v-ati atasat sau o alta locuinta permanenta.
Confort pe structura metalica
A doua casa prezentata este mult mai spatioasa, dar are si un pret ceva mai mare. Construita pe structura metalica, aceasta costa, in varianta economica, putin peste 40.000 de euro la cheie. La acest pret se adauga costul fundatiei.
Imobilul are un living de aproape 18 metri patrati, o zona de dining de 9,16 metri patrati si o bucatarie de 7,37 metri patrati. Zona de odihna este formata din nu mai putin de trei dormitoare, cu suprafete cuprinse intre circa 10 si 13 metri patrati. Astfel, poate deveni caminul ideal pentru o familie cu doi sau chiar trei copii.
Daca va intrebati cat de rezistenta este o casa metalica, constructorii au un raspuns detaliat. La casele pe structura metalica conteaza modul de punere in opera precum si materialele folosite. Profilele zincate au o durata de viata de 30 de ani in mediu salin deschis inainte ca stratul atnticoroziv de zinc sa inceapa sa se deterioreze.
Iar in mediu uscat inchis, se preconizeaza o durata de viata peste 80 de ani. O casa pe structura metalica nu are doar o durata de viata ridicata, ci ofera si o rezistenta in timp.
Surse: ideicase.com, casemexi.ro
Cititi si: Casa de 61 de metri patrati. Arata impecabil si nu costa mult