Spatiile mici de locuit nu ne impresioneaza doar prin dimensiunile reduse, ci si prin designul ingenios si original, asa cum este cazul acestei structuri construita de un arhitect american, Zyl Vardos, specializat in case foarte mici. Cu o alura generala care lasa impresia unei casute care tocmai a coborat din paginile unei carti cu povesti, „Dragonul lunii”, asa cum a fost ea botezata, este o locuinta spatioasa care se mandreste si cu faptul ca inglobeaza tehnologii moderne care o apropie de Mama Natura din jur.
Casa atrage privirea gratie formei sale rotunjite, fatadelor imbracate in lemn cu textura diferita si ferestrelor de dimensiuni si forme variate, pozitionate diferit. Dimensiunile casei sunt de 4X2,7X7,3 metri ceea ce se traduce printr-un spatiu interior suficient pentru un cuplu care isi cauta fericirea in astfel de locuinte rebele. In plus fata de arhitectura de poveste, „Dragonul lunii” este si o casa mobila care poate tine pasul cu planurile ambitioase ale unor ocupanti care sunt mereu in miscare. Si daca nu ati fost impresionati pana acum, trebuie sa mai stiti ca temerarul Zyl Vardos a construit aceasta casuta manual, fara a se folosi de aparatura moderna, potrivit site-ului Gizmag.com
In interior, senzatia de spatiu este potentata de tavanul arcuit care urca, lasand loc unei platforme pentru dormit intr-un colt. Suprafata de 20 de metri patrati este structurata intr-un living, o bucatarie, o baie si dormitorul amplasat la un nivel superior astfel incat sa nu rapeasca din mult necesarul spatiu. Accesul spre platforma de odihna se face prin intermediul unor scari care integreaza spatii generoase de depozitare. Toate electronicele din bucatarie sunt economice, de ultima generatie, in vreme ce casei ii poate fi atasat si un sistem fotovoltaic astfel incat sa isi produca singura toata energia de care are nevoie.
Pentru ca este o casa lucrata manual, ea are si un pret pe masura – 96.000 de dolari. Dar, dincolo de acest pret, ramane exemplul care ii poate inspira si pe altii care cred in libertatea oferita de spatiile mici.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: