Drobul de miel este nelipsit de pe masa de Paste. La fel ca in cazul cozonacului exista foarte multe retete pentru acest preparat, care mai de care mai deosebite. Astazi, va prezentam o reteta speciala, propusa de chef Catalin Scarlatescu. Citeste in continuare pentru a afla care sunt secretele sale pentru un drob delicios.
Pana sa vedem cum pregatim cel mai bun drob de miel pentru Paste, te invitam sa descoperi AICI 35 de modalitati in care poti sa vopsesti ouale de Paste. In ceea ce priveste aperitivele, AICI gasesti 25 de platouri cu aperitive pentru Paste. In final, te invitam sa te inspiri din aceste idei de amenajare a mesei pentru Paste.
Revenind la reteta de drob de miel, iata care sunt secretele lui chef Catalin Scarlatescu.
Drob de miel pentru Paste. Reteta secreta a lui chef Catalin Scarlatescu
Ingrediente:
- organele de la un miel: ficatul, rinichii, plamanii, inima;
- 250 grame carne de miel;
- 400 grame ceapa si usturoi verde;
- 400 grame marar si patrunjel verde;
- oua batute (pentru fiecare 1 kilogram de compozitie folosesti opt oua batute);
- sare, piper;
- ulei de floarea soarelui;
- prapure.
Mod de preparare:
Primul pas este sa tai organele si carnea in cuburi mari si sa le calesti in tigaie, in ulei de floarea soarelui, cu putina sare si piper. Apoi, da-le deoparte si lasa-le la scurs. 25% din compozitie se taie cuburi, in timp ce restul se toaca la masina. Ceapa si usturoiul verde se toaca marunt si se prajesc in aceeasi tigaie in care au fost calite organele. Lasati sa se evapore toata apa din tigaie, tocati fin pantrunjel si mararul si amestecati bine toate ingredientele. Apoi, peste fiecare kilogram de compozitie amestecati 8 oua batute. Asezonati cu sare si piper, dupa gust. Ultmul pas este sa inveliti compozitia intr-un prapure si sa o dati la cuptor la 140 grade Celsius, pentru circa 50 de minute. Drobul se serveste rece, cu mustar alaturi (optional).
Foto: mancare.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: