Daca vreti sa pastrati 100% din toate vitaminele fructelor si pentru sezonul rece, le puteti conserva cu zahar, dar fara a le fierbe. Veti obtine astfel o dulceata mai aromata si mult mai usor de preparat. Va prezentam o reteta de dulceata fara fierbere de zmeura, pe care o puteti adapta insa la alte fructe care va plac. Puteti incerca mai ales cu fructe asemanatoare zmeurei, precum coacazele, afinele sau murele, din care se obtin si in mod traditional gemuri si dulceturi delicioase.
Orice cantitate de fructe ati folosi, trebuie sa puneti cantitate dubla de zahar. Produsul obtinut se tine neaparat la frigider. Astfel, acest amestec va pastra aceeasi culoare si savoare si va fi mai bun decat orice dulceata ati gustat vreodata.
Dintr-un kilogram de zmeura si doua de zahar, ies cam 2 litri de dulceata.
Dulceata fara fierbere. Preparare
Zmeura se spala si se scurge bine printr-o sita.
Se pune intr-un vas incapator, se adauga zaharul si se amesteca bine.
Se trece toata compozitia prin masina de tocat. Puteti incerca sa amestecati si cu un robot de bucatarie mai puternic.
Amestecati apoi cu o lingura ca sa uniformizati compozitia.
Turnati dulceata in borcane curate si uscate, puneti capace si tineti-o la frigider. Poate fi pastrata chiar si 5 – 6 luni. O veti putea folosi la orice desert preparat cu dulceata clasica, dar va fi mult mai aromata, mai ales la clatite sau cu iaurt.
Sursa: lalena.ro
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: