Vremea frumoasa ne imbie sa petrecem cat mai mult timp in aer liber, iar foisoarele sunt solutia perfecta. Ideal ar fi ca foisorul sa fie construit in gradina, dar poate fi amplasat si in curte, langa un gard verde, de exemplu. Totul depinde de spatiu si de inspiratia celui care il proiecteaza si il construieste.
Foisorul de mai sus nu este unul mic. Are o suprafata utila de 20,75 metri patrati si este suficient de incapator pentru patru persoane. Acestea se pot relaxa, citi, lucra si lua masa, in timp alte doua se bucura de razele soarelui, pe sezlongurile de langa foisor.
Gratatul este si el nelipsit. Pretul la cheie al intregii constructii este de 4.500 de euro, fara TVA.
Proiecte pentru o familie numeroasa
Urmatoarele doua modele de foisoare din lemn au ceva mai mult spatiu. Primul are aproape 30 de metri patrati si cost la cheie 6.000 de euro, fara TVA. Pretul celui de-al treilea foisor este de 5.000 de euro, fara TVA, pentru o suprafata de 24 de metri patrati.
De obicei, cel mai bun loc pentru amplasarea foisorului este in spatele casei, daca exista o zona verde suficient de larga. Daca nu, poate fi construit si in fata casei, dar trebuie sa fie in zona opusa garajului si aleii pe care intra autoturismele.
De asemenea, tine cont si de vecinul tau: nu construi foisorul prea aproape de gardul comun, altfel risti sa te deranjeze cu activitati gospodaresti chiar cand ai mai multa nevoie de liniste.
Dotarile moderne fac relaxarea mai placuta
Constructorii ne sfatuiesc sa ne gandim foarte bine cum vrem sa ne petrecem timpul in foisor si cu ce vrem sa il dotam. Daca dorim sa urmarim de aici competitii sportive, de exemplu, un televizor si un frigider plin cu bere nu trebuie sa lipseasca.
Prin urmare, trebuie sa ne asiguram ca putem racorda usor foisorul la reteaua de cablu si la cea de curent electric.
Foisoarele din lemn sunt cele mai des intalnite in tara noastra. Se construiesc repede si dau o imagine rustica. Cele mai potrivite tipuri de lemn pentru constructia unui foisor sunt bradul, pinul si molidul. Nu uita sa tratezi lemnul impotriva umezelii sau intemperiilor, iar lacul este cea mai la indemana solutie.
Cine nu vrea foisoare din lemn poate opta pentru cele din aluminiu, fier forjat, piatra, plastic sau PVC.
Sursa: smarthomeconcept.ro, mathaus.ro
Cititi si: Trei foisoare moderne care fac autoizolarea mai suportabila