Ascunsa intre colinele de pe Valea Chileno din statul american California, aceasta casa moderna este intruchiparea perfecta a unui design ce imbina liniile contemporane cu formele traditionale si rustice. Din departare pare a fi un hambar si doar pe masura ce te apropii iti dai seama ca ochii iti joaca feste si ca in spatele acelei suprafete vitrate generoase se afla o locuinta moderna, dar una care tine sa se integreze in mediul inconjurator sub toate aspectele.
Dincolo de agricultura sustenabila practicata pe domeniul sau, casa din imaginile de mai jos este dotata cu tehnologie de ultima generatie care o ajuta sa isi reduca la maxim amprenta de carbon. Astfel, „hambarul” este echipat cu panouri fotovoltaice si sisteme geotermale, designul sau incorporeaza elemente de incalzire si racire pasive care, alaturi de o izolatie termica facuta ca la carte, minimalizeaza consumul de energie electrica, potrivit unei prezentari de pe site-ul Decoist.com.
Arhitectura a fost astfel conceputa incat sa conecteze interioarele cu exteriorul natural. Livingul se deschide in spatele suprafetelor generoase de sticla, singurul element fizic ce desparte un interior elegant de spatiul salbatic de afara. Alaturi de geamurile opulente, numeroase usi glisante si spatii verzi din jurul casei sunt menite a crea zone de tranzit intre cele doua medii. Inauntru, designerii au urmarit sa asigure un echilibru intre stilul de viata rustic, specific fermelor americane, si estetica moderna, printr-o schema cromatica neutra si elemente de decor contemporane care merg mana in mana cu liniile rustice ale cladirii.
Interiorul este un spatiu nesfarsit, in care sectoarele rezervate activitatilor de zi primesc atentia cuvenita. Livingul se deschide pana in tavan, cu un al doilea sector la etaj, de unde, pe flancuri, se trece in spatiile de intimitate si de odihna. O scara urca discret de la parter la etaj, transparenta pentru a nu afecta cumva continuitatea spatiala din interior. Totul este scaldat intr-un val de lumina naturala care patrunde prin ferestrele uriase din fata si din spate. Peretii acoperiti partial in lemn vopsit in alb contribuie si ei la senzatia de spatiu infinit.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: