Ultima luna a verii nu inseamna sfarsitul spectacolului de culori, forme si miresme care incepe primavara si se desavarseste pe parcursul urmatorului sezon. Dupa luna lui cuptor, gradina poate parea un pic molesita, traversand acea perioada de tranzitie catre urmatoarea faza in care unele plante revin la viata prin flori tomnatice. Daca insa vreti sa aveti un spectacol floral complet, neintrerupt de primavara pana toamna, atunci cultivati in gradina aceste plante care infloresc in august.
Helenium sau floarea Elenei este prima optiune pentru cei care vor o gradina plina de flori vara tarziu si toamna devreme. Florile sale rosii, portocalii sau galbene se aseamana foarte mult cu margaretele, iar semintele sale bogate atrag numeroase pasari.
Buddleia sau liliacul de vara este un arbust decorativ care, dupa cum ii spune un alt nume – tufisul fluturelui – atrage insectele polenizatoare in gradina voastra prin florile deosebit de frumoase si parfumate.
Penstemon (poza de deschidere) este o alta planta perena care infloreste vara tarziu pana spre mijlocul toamnei intr-o varetate de culori, inclusiv albastrul. Planta, iubitoare de caldura, ajunge la o intaltime de un metru dupa doia ani de la plantare.
Salvia delecteaza simtul vizual si cel olfactiv al oricarui gradinar si nu este o planta pretentioasa. Culorile sale sunt variate, de la albastru, mov, roz si rosu pana la nuante de alb si galben. Mai trebuie mentionat ca salvia este o floare care atrage insectele polenizatoare care ajuta mereu si gadinii tale.
Muscatele sunt plante renumite pentru abundenta florala care va transforma orice colt din gradina sau din balcon intr-un mic paradis. Puteti la fel de bine combina diferite tipuri de muscate, una din cele mai populare flori de la noi, pentru un rezultat final fermecator, plin de culoare. Specia Rozanne, Orion sau Patricia infloreste in luna august.
O alta planta care infloreste vara tarziu-toamna devreme este nemtisorul, o planta perena putin pretentioasa, adaptandu-se usor mediului uscat. Florile ce cresc in varful tulpinilor care pot avea o inaltime cuprinsa intre 10 centimetri si 2 metri, in functie de zona unde sunt cultivate plantele, au un aspect distins, colorat in alb, roz, rosu, albastru sau mov.
Surse: Saga.co.uk, Thisoldhouse.com, Burncoose.co.uk
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: