Găluște cu prune fără făină, o rețetă ideală pentru această toamnă. Știm cu toții că e desertul copilăriei, așadar, dacă vrei să îl încerci, vezi mai jos ingredientele de care ai nevoie și pași pe care trebuie să-i urmezi. În mai puțin de o oră, vei obține un preparat extrem de delicios și gustos!
Prezentatoarea tv, Diana Bart, a împărtășit cu fanii săi o rețetă delicioasă de găluște cu prune fără făină. Vedeta este pasionată de gătit și este o bucătăreasă desăvârșită, așa că a venit în ajutorul internauților. A prezentat toate ingredientele necesare și a dezvăluit cum se prepară. Nu e nimic complicat și rețeta o poate face oricine!
Găluște cu prune fără făină – lista de ingrediente
3 ouă
1 kg cartofi roșii
16-20 prune
300 g griș
6 linguri ștevie sau zahăr brut
1 baton vanilie sau esență
Sare
1 lingură ulei
1 cană pesmet
Scorțișoară măcinată
1 felie groasă unt
Mod de preparare:
“Fierbem cartofii în coajă, cu un praf bun de sare (ca să fie mai gustoși). Îi lăsăm circa 30-40 de minute, până intră furculița în ei. Pasăm cartofii la robot sau îi dăm pe răzătoare. Adăugăm și grișul, vanilia, cele 4 linguri de ștevie/zahăr, ouăle bătute cu furculița, ca la omletă și ½ linguriță de sare. Amestecăm bine.
Începem să modelăm găluștele. Compoziția se va lipi de mâini. Folosim făină doar acum. Punem în ambele palme, apoi luăm 1 lingură compoziție, o presăm, punem pruna întreagă și apoi modelăm bila. Le modelăm pe toate și le punem pe un blat cu făină, ca să nu se lipească. Atunci când le luați, dacă tot se lipesc, mai puneți în palmă făină.
Punem o oală mare cu apă la fiert, cu un pic de sare, iar când clocotește, pune pe rând găluștele. Le lăsăm circa 4 minute. Sunt fierte atunci când se ridică la suprafață apei. Au tendința să se mai lipească de fundul oalei, le ajutați cu o lingură, ușor, să se dezlipească.
Pregătim într-o tigaie pesmetul. Încingem tigaia, punem felia de unt, să se topească, apoi pesmetul, cât să se rumenească puțin, restul de ștevie și scorțișoara. Luăm apoi găluștele și le dăm prin pesmet, uniform. Le servim calde sau reci. Poftă bună! ”, a explicat Diana Bart, în filmulețul publicat pe pagina sa de Instagram.
Sursa foto: instagram Diana Bart