Am discutat pana acum despre garduri din lemn, piatra, placi de beton, fier forjat sau din PVC. Fiecare dintre ele are, mai mult sau mai putin, un rol decorativ si isi aduce in final contributia la imaginea generala a unei proprietati. De data aceasta ne vom indrepta atentia spre inventia unei companii olandeze, garduri modulare cu plante, care a prins in toata lumea, in special in mediul urban unde nevoia de verde se manifesta in mod predilect. Iata mai multe detalii in cele ce urmeaza despre acest tip de gard viu.
Principalul avantaj al acestui gard este, fara indoiala, rolul estetic superior, incomparabil cu tipurile mentionate mai devreme. Este ideal pentru delimitarea unei gradini, de exemplu, oferind un peisaj unitar de la un capat la altul. Ofera in egala masura protectie si intimitate sporita, in special fata de ochii curiosi ai vecinilor. Mai mult decat atat, mai spun producatorii, astfel de garduri descurajeaza orice act de vandalism, aluzie la desenele cu graffiti. Nu in ultimul rand, aceasta solutie de delimitare a unei proprietati pune umarul la conservarea naturii si primenirea aerului din marile orase.
Astfel de garduri modulare pot fi instalate in decurs de doar cateva ore, in vreme ce plantele atasate pot delecta privirea pentru foarte mult timp, cu exceptia perioadelor de inghet. Pot fi comandate la inaltimea dorita, de pana la 3 metri, si pot avea diverse utilitati, deservind scoli, spitale, restaurante, cafenele si zone de agrement. Panourile verzi au in structura lor sarma din otel galvanizat printre care cresc tipurile de plante cataratoare, precum iedera, fag, carpen si ligustrum. Materialul video de mai jos ofera o imagine de ansamblu asupra procesului de productie a acestui tip de gard viu care poate rezista pana la cateva zeci de ani.
Pretul unui astfel de gard ecologic difera in functie de dimensiunea sa, variind intre 84 si aproape 200 de euro pentru fiecare panou cu o lungime de 1,2 metri. Gratie succesului urias de care s-a bucurat inventia sa, compania a extins utilitatea acestor garduri vii si in interioare, creand separatoare similare care imprima energie birourilor si diferitelor altor spatii de lucru. Sistemul se regaseste acum si pe fatadele cladirilor si chiar pe acoperis, imbracand complet imobilele intr-o astfel de haina ecologica.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: