Parfumul puternic si apetisant al gutuilor le face ideale pentru mai multe preparate: gem, peltea, sirop, compot etc. Combinate cu mere si pere, vor oferi si mai multa savoare, dar si prospetime preparatelor la borcan sau tartelor. In plus, gutuile sunt fructe foarte sanatoase, fiind bogate in saruri minerale (fier, calciu, magneziu, potasiu, cupru) si vitamine (A, B, C si PP). Ca sa le consumati in cantitati cat mai mari, pe o perioada cat mai lunga si intr-un mod cat mai sanatos, va recomandam aceasta reteta de gem de gutui fara zahar.
Ingrediente:
- 5 gutui
- 2-3 mere
- 30 ml de suc de lamaie
Gem de gutui fara zahar. Mod de preparare:
Curatati gutuile si merele de coaja. Scoateti cotorul cu samburii din fiecare fruct. Taiati fructele bucati mai mici pentru a ajuta robotul sa le marunteasca bine. Puteti folosi orice blender sau robot de bucatarie cu lama S sau da fructele pe razatoare. Mixati cateva minute pana ce fructele au fost bine maruntite.
Transferati pasta de fructe obtinuta in oala in care faceti de obicei gemuri si dulceturi. Aceasta trebuie sa aiba fundul si peretii grosi. Adaugati 20 – 30 ml de apa, pentru ca pasta sa nu se lipeasca de fundul oalei, si puneti recipientul pe foc mic.
Amestecati ocazional in cratita. Dupa 20 de minute, pasta trebuie sa fie fiarta. Adaugati sucul de lamaie proaspat stors.
Daca doriti ca gemul sa fie mai fin, pasati totul cu ajutorul unui blender vertical timp de cateva minute, pana ajunge la consistenta dorita.
Pastrati gemul in borcane de sticla, la loc rece. Daca doriti sa reziste mai mult, fierbeti borcanele pe bain-marie timp de 30 – 40 de minute. Dupa ce le scoateti din apa, acoperiti-le cu o patura groasa si lasati-le sa se raceasca la temperatura camerei. A doua zi, le puteti muta in camara.
Sursa: lataifas.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: