Prepararea gemurilor și a murăturilor se află pe lista de priorități a tuturor gospodinelor la început de toamnă. Unul dintre cele mai aromate gemuri pregătite în bucătăria românească este cel de mere. Acest gem se prepară extrem de rapid și este absolut delicios.
Gem de mere cu scorțișoară
A venit toamna! În bucătării, pe lângă murături și zarvavaturi, gospodinele pregătesc și gemuri și compoturi pentru sezonul de iarnă. Pentru astăzi vă propunem o rețetă simplă de gem de mere cu scorțișoară. Fie că este savurat cu pâine prăjită și unt sau folosit în prepararea deserturilor gustoase, acest gem va fi pe placul tuturor. Iată de ce aveți nevoie și cum se face!
Ingredientele necesare pentru a-l prepara:
- 3 kilograme de mere roșii
- 1,8 kilograme de zahăr
- o linguriță de scorțișoară
- zeama de la o jumătate de lămâie
- o cană cu apă.
Mod de preparare:
Prima dată, merele se spală sub jetul de apă, se îndepărtează codițele sau resturile de frunze. De asemenea, cotoarele se elimină înainte de a le da pe răzătoare. Decojirea fructelor este un pas opțional.
Merele se scurg de suc și se pun într-o oală cu pereții dubli. Peste acestea se adaugă zahărul și se lasă la foc mic. Când gemul începe să fiarbă, înmoaie în apă o pensulă de bucătărie și curăță pereții oalei.
În plus, adaugă în compoziție scorțișoara și zeama de lămâie. Aceasta va ajuta la activarea pectinei din fructe. Compoziția va fi fină și închegată bine.
După aproape două ore la foc mic, desertul cu aromă de scorțișoară va fi gata de pus în borcanele sterilizate. Le păstrați în cămară, la loc ferit de soare! Poftă bună!
Sursa foto: freepik