Dacă vă place gemul de pere, dar preferați o variantă mult mai sănătoasă, fără zahăr și conservanți, iată cum puteți proceda. Mai jos, vă prezentăm rețeta de gem de pere fără zahăr. Cum îl prepari rapid și simplu?
Gem de pere fără zahăr
Perele sunt fructele toamnei și sunt consumate în această perioadă. În plus, multe gospodine fac în sezonul rece gem de pere, o rețetă simplă și absolut delicioasă. Puteți prepara gemul și fără zahăr, pentru că se păstrează dulceața naturală a fructului. Așadar, nu poate lipsi din cămara de conserve pentru iarnă.
Gemul de pere poate fi folosit la deserturi precum clătite, checuri, biscuiți sau tarte. Rețeta este una delicioasă și foarte ușor de făcut. Chiar dacă nu are zahăr, gemul se păstrează foarte bine peste iarnă. Iată de ce ingrediente aveți nevoie și cum se prepară:
Ingrediente:
- 2 kg pere coapte (de preferat pere Williams sau alt soi dulce)
- Zeama de la o lămâie
- Opțional: 1 linguriță de scorțișoară sau vanilie.
Mod de preparare:
Prim dată trebuie să speli perele și să le cureți de coajă. Apoi, taie-le în bucăți mici și scoate-le semințele. Pune-le apoi într-un castron și stropește-le cu zeama de lămâie pentru a preveni oxidarea.
Pune perele într-o cratiță mare și fierbe-le la foc mic. Nu uita să amesteci din când în când până se înmoaie. Acest proces durează cam 20 – 30 de minute. După ce s-au înmuiat, pasează amestecul cu un blender vertical până obții o pastă fină. Poți lăsa bucăți mici pentru o textură mai rustică, dacă preferi.
Pune pasta de pere înapoi pe foc și continuă să fierbi la foc mic, amestecând des, până când gemul devine gros și consistent, în jur de 30 de minute. Puteți adăuga scorțișoară sau vanilie în ultimele cinci minute de fierbere.
La final, puneți gemul fierbinte în borcane sterilizate, pe care le închideți bine și le lăsați la răcit. Borcanele se depozitează în loc răcoros!
Sursa foto: freepik