Adesea, pe langa proiectele de case pe care alegem sa le prezentam si trucurile utile pe care le impartasim cu voi, abordam subiecte menite sa raspunda la anumite intrebari. Ce sunt unele aparate, la ce sunt folosite si care este rolul lor. Astazi, ne-am propus sa discutam despre generatoare insonorizate. Asadar, citeste in continuare pentru a afla ce sunt acestea si, mai ales, la ce sunt folosite.
Generatoare insonorizate. Ce sunt si la ce folosesc
Pe scurt si in termeni simpli, generatoarele insonorizate sunt generatoare de curent cu nivel scazut de zgomot. Ele se impart in doua mari categorii – Silent si Supersilent. In timp ce prima are motorizare diesel cu turatie de 3000 rpm, cea de-a doua are o turatie de 1500 rpm. Astfel, diferenta dintre cele doua este nivelul de zgomot, precum si timpul de utilizare. Cele cu turatie de 1500 rpm sunt considerate a fi mult mai avantajoase, durata de viata a echipamentului fiind mult mai mare.
Acum ca am stabilit ce sunt aceste generatoare insonorizate, haideti sa vedem si la ce folosesc. Acestea sunt folosite, in general, in cazul aplicatiilor precum zone rezidentiale, fabrici, santiere, ferme de animale/ pasari s.a.m.d, pensiuni sau hoteluri, statii de prelucrare lapte, dar si scoli, spitale sau clinici.
Generatoarele isonorizate au incorporate modulul de automatizare si tabloul aferent – contactoare de forta si relee, prin intermediul carora se face transferul de forta de la retea la generator, dar si invers, in mod automat. Astfel, ele pot sa functioneze si fara automatizare. In acest caz, pornirea se face manual. In plus, prin intermediul panoului de comanda, se pot vedea si parametrii de functionare, in timp real. Este important de mentionat faptul ca toate aceste modele de generatoare sunt utilitate cu stabilizator de tensiune, astfel evitandu-se fluctuatiile de tensiune.
Pentru generatoarele de 3000 rpm, puterile sunt cuprinse intre 5 kVA si 16,7 kVA, in timp ce pentru cele de 1500, puterile sunt intre 9,5 kVA si 85 kVA. In plus, generatoarele isonorizate pot fi monofazate (220V) si trifazate (380V).
Atunci cand se doreste instalarea unor astfel de echipamente, este indicat sa se apeleze la specialisti, care vor masura puterea tuturor consumatorilor, facand cea mai buna recomandare. Este recomandata turnarea unui soclu din beton, o copertina anti-intemperii si suporti de lemn sau covor de cauciuc pentru preluarea vibratiilor. Este desigur recomandat ca instalatia electrica sa fie executata de un electrician autorizat A.N.R.E.
Pe aceeasi tema, daca esti in cautarea unui aparat de sudura, profita de aceste oferte. Detalii, AICI.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: