De multe ori într-o gospodărie va apărea nevoia de găuri care trebuie să fie date într-un fel de zidărie și / sau materiale din beton și pentru lucrări mari care au nevoie de multe găuri pe parcursul unei zile. Pentru aceste tipuri de sarcină, burghiul obișnuit pur și simplu nu este potrivit. Pentru aceste lucrări ai nevoie de un rotopercutor.
În afară de găuri, rotopercutoarele sunt potrivite atunci când vine vorba de lucrări de demolare. Cu un accesoriu adecvat, poți converti acest aparat într-un instrument greu care poate sparge betonul.
Alegerea celui mai bun rotopercutor pentru următoarea lucrare de remodelare sau construcție este esențială, dar alegerea corectă poate fi complicată. Fie că este vorba de construcție nouă sau întreținere, multe lucrări necesită găurirea în beton pentru lucrări de precizie, cum ar fi ancorarea.
Tipul de rotopercutor, tipul lucrării și disponibilitatea energiei electrice sunt factori cheie atunci când selectezi cel mai bun rotopercutor.
Cu un rotopercutor, poți ciocăni în beton, precum și găuri și înșuruba toate materialele posibile. Dar, deoarece un rotopercutor este relativ greu, într-adevăr are sens să cumperi unul dacă ai nevoie de el pentru lucrări grele. Pentru găurirea lemnului, a metalelor sau a tipurilor de piatră mai moale, este mai bine să folosești un burghiu cu ciocan sau un burghiu cu șurub.
Forța de impact a unui rotopercutor este exprimată în energie (jouli). Cu cât numărul de jouli este mai mare, cu atât vor fi mai rapide și mai convenabile lucrările de foraj greu.
Funcția daltă
Multe rotopercutoare sunt echipate cu funcție de daltă. Poți opri mișcarea de rotire și mașina va ciocni doar. Funcția de daltă este utilă, de exemplu, atunci când se realizează șanțuri pentru țevi sau se sparg dale. Există dalte speciale de vânzare pentru diverse tipuri de muncă.
Mașină profesională
Ca și în cazul tuturor sculelor electrice, sfatul nostru este să alegeți o mașină profesională. Acestea sunt disponibile de la aproximativ 200 de euro.
Trei lucruri importante pentru alegerea ta:
De câtă putere ai nevoie?
Cât de multă putere ai nevoie depinde de materialul în care găurești și cât de mari trebuie să fie găurile.
Înainte de a selecta cel mai bun rotopercutor pentru găurirea în beton și / sau zidărie, determină diametrul găurilor pe care trebuie să le dai. Diametrul găurilor va dicta tipul de rotopercutor pe care va trebui să îl selectezi.
Ca orientare, poți utiliza:
Pentru lucrări de foraj ușoare, până la 20 mm diametru în beton – 2 jouli sau mai puțin
Pentru lucrări de foraj cu sarcini medii, până la 24 mm diametru în beton – 2-3 jouli
Pentru foraje grele, mai mult de 24 mm diametru în beton – 3 sau mai mulți jouli
Baterie sau curent electric?
Munca fără fir este întotdeauna mai plăcută și există o gamă largă de rotopercutoare fără fir. Există, de asemenea, dezavantaje. Rotopercutoarele fără fir sunt, în general, mai puțin puternice decât mașinile care funcționează cu energie electrică și, de obicei, sunt mai scumpe.
În concluzie, prin alegerea celui mai bun rotopercutor conceput pentru a face găurile necesare, utilizatorii pot obține performanțe mai rapide și mai eficiente. Un punct critic de care trebuie să ții cont atunci când utilizezi un rotopercutor este să lași scula să facă treaba; aplicarea unei presiuni prea mari asupra acestor instrumente poate reduce efectiv performanța.
Alte caracteristici de căutat:
Funcțiile de control al vibrațiilor pentru a ușura stresul pe mâini, ceea ce este foarte important atunci când lucrezi cu aceste tipuri de scule toată ziua.
Modurile de rotație înainte și înapoi îți permit să te ieși mai ușor din găurile adânci. De asemenea, îți permit să introduci sau să scoți șuruburi și elemente de fixare, în funcție de setare.
Funcția care oprește automat motorul în cazul în care tija se prinde în substratul pe care îl găurești, împiedicând scula să se smulgă din cauza blocajului. Această funcție poate fi bună sau rea, în funcție de preferințe.