Uneori, solutia optima sta in lucruri simple, fie ca vorbim de amenajari interioare sau cele din afara casei. Atunci cand spatiul nu va permite, limitati-va la acele idei care ofera cel mai bun raport intre estetica si practica astfel incat sa fiti eficienti si sa dati gradinii un aspect general captivant. Iata mai jos cateva gradini amenajate simplu, dar in decoruri bine alese care sa emane energie prin combinatii de culoare, forme si texturi.
Trasati mereu o carare bine articulata in gradina voastra, care sa serpuiasca printre rasaduri de flori si printre arbusti. Veti proteja astfel restul suprafetei de iarba, in vreme ce cararea diversifica vizual si peisajul, stratificandu-l.
In acelasi context, nu ignorati potentialul ornamental al unei borduri, mai ales una din piatra. Vine cu rol dublu, estetic in primul rand, dar si unul practic, de stavilire a invaziei buruienilor. O astfel de alee din dale de piatra alaturi de una sau mai multe borduri desavarsesc orice decor natural intr-o gradina.
Pentru ca gradina inseamna si culoare, mergeti pe mana contrastelor. Alegeti flori de diferite culori si repartizate pe diferite nivele astfel incat, chiar si pe o suprafata mica, diversitatea cromatica sa inspire abundenta si vitalitate. Un ghiveci mare in care sa grupati astfel de flori diferite este si el o idee buna.
Imaginea de mai jos vorbeste elocvent despre acele solutii simple, dar eficiente. O planta cataratoare, bine ingrijita ce-i drept, pe fundalul unui gard alb este un contur de mare efect care va atrage priviri curioase si favorabile.
Gradina inseamna plante, bineinteles, dar asta nu va impiedica sa adaugati forme si texturi pentru diversificarea peisajului. Am vorbit de alei si borduri, dar orice alte accente din piatra in forme si dimensiuni diferite aduc un plus de eleganta spatiului verde.
Dati unei gradini mici un plus de rafinament, cu un astfel de gard alb, completat de o poarta care se deschide sub o mini-pergola. Din nou un mix eficient de estetica si practica, cu plantele gasind un bun suport pentru a se extinde.
Creati mici insulite de verdeata sau de culoare, care sa dinamizeze intregul peisaj, evitand astfel monotonia. Daca sunt create pe fundalul gazonului, aceste insule sunt si mai usor vizibile, cu un rol decorativ sporit.
Lasam la final alte cateva imagini sa vorbeasca despre frumusetea ideilor simple de amenajare.
Surse: Goodhousekeeping.com, Bhg.com, Pinterest.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: