Poti face din gatit o experienta pe cinste, alaturi de prieteni. Daca nu ai inca un gratar de gradina fix, pe lemne sau daca cel vechi iti da ceva probleme, nu e tarziu sa construiesti ceea ce ti-ai propus – un gratar de gradina din piatra poligonala, cum sunt acestea.
Stim, multitudinea de modele de gratare de gradina ce sunt prezentate aici s-ar putea sa te puna in incurcatura. Pentru a fi practic, asa cum sigur iti doresti, vei avea nevoie de un adevarat ghid de shopping, pe care noi ti-l expunem mai jos, ce are in vedere cateva criterii importante:
1. Ai in vedere spatiul!
Intr-adevar, spatiul este unul dintre cele mai importante criterii ce trebuiesc luate in considerare. Daca nu dispui de un spatiu prea mare, poti cumpara un gratar de gradina mic, placat cu piatra naturala poligonala, pe care il vei regasi aici. Este foarte usor de montat si se potriveste mai mult ca sigur designului casei tale.
Atunci cand beneficiezi de un spatiu mai mare, mai mult ca sigur iti vei dori un gratar de gradina mare, eventual dotat si cu cuptor in care sa prepari pizza la vatra sau chiar de un ansamblu complet, fiind asemenea unei bucatarii de vara, dotat cu masa de preparare a mancarii, dar si cu chiuveta.
2. Decorul – un alt element important!
Piatra naturala este cea mai noua tendinta a anului. Ea se potriveste perfect oricarui tip de design si mai ales obiectelor de decor ale gradinii. Poti alege piatra naturala poligonala sau decorativa, aceste optiuni sunt extrem de apreciate de designeri. Ceea ce are nou un astfel de gratar este ca vine deja placat, astfel ca daca elimini din planurile tale constructia propriu zisa, mai mult ca sigur iti va prii un astfel de obiect.
3. Montajul – un alt criteriu de care sa tii cont!
Ca vrem sau nu vrem, multi dam inapoi atunci cand vine vorba de montajul gratarului. Aceste modele, de la piatraonline.ro sunt foarte usor de montat, au instructiuni practice de care trebuie sa tineti cont. Nu este nevoie decat de o mistrie, adeziv de ciment Weber.Set. Superflex si de putina indeletnicire. Fiecare placa de caramida cu beton armat va fi asezata una peste cealalta, asemenea unui joc Lego, iar printr-o simpla apasare manuala, placa se va lipi de stratul de adeziv aplicat in strat subtire. La final, trebuie sa montati cupola, cea mai grea piesa a gratarului si de aceasta data vei avea nevoie de putin sprijin. in numai cateva ore, gratarul cel nou iti va infrumuseta curtea casei.
Daca ai o gradina, nu rata sa ai un element aparte in interiorul sau. Desi gratarele sunt fixe sau mobile, noi le recomandam pe cele fixe. Sunt mult mai rezistente in timp si ofera locului un farmec cu totul deosebit. in plus, suprafata de coacere este mult mai mare, astfel ca nu vei pierde prea mult timp pentru prepararea specialitatilor culinare.
5. Ai in vedere gratarul pe lemne!
Atunci cand ne gandim la gratar, ne gandim, fara indoiala, la cel pe lemne. Mancarea va sfarai pe gratar, iar gustul alimentelor va fi cel care te va incanta, aducandu-ti aminte de gustarile de altadata. Un gratar pe lemne are multe avantaje, fiind piesa de rezistenta a gradinii tale.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: