O hota eficienta este esentiala pentru o casa sanatoasa, in care aerul sa nu fie alterat de fumul si de mirosurile venite dinspre bucatarie. In plus, este utila si pentru diminuarea caldurii degajate in timpul gatitului, mai ales in zilele toride de vara.
Exista hote de bucatarie traditionale, decorative, telescopice si compacte, care sunt dotate cu motoare puternice si filtre anti-grasime pentru a face fata cu succes aburului si particulelor eliminate in timpul pregatirii termice a alimentelor, chiar si in zilele in care folosesti intens aragazul. Eficiente si usor de intretinut, hotele vin cu elemente de design negru, alb sau de inox si, pentru randament maxim, se monteaza la 50 de centimetri deasupra plitelor electrice sau la 65 de centimetri deasupra plitelor pe gaz.
Dincolo de aspect, este important sa te decizi daca vrei o hota care scoate aerul in exterior sau o hota cu filtru de carbon, care recircula aerul din incapere. Daca gatesti mult si spatiul iti permite, recomandarea expertilor este sa achizitionezi o hota cu iesire la exterior. In cazul in care vrei sa le urmezi sfatul, trebuie sa ai la dispozitie un perete prin care burlanul sa poata fi scos afara.
Hota cu trei trepte de viteza
Cu un design modern, hota AHT60B de la Arctic este potrivita pentru cei pasionati de bucatarie. Cu 3 trepte de viteza si putere de absorbtie mare, poti pregati orice preparat de mancare fara sa iti faci griji de miros. Curatarea este facila datorita filtrelor lavabile.
Avantajele cuptoarelor incorporabile
Daca tot v-ati decis sa aduceti un aer proaspat in bucatarie – atat la propriu, cat si la figurat – merita sa va indreptati atentia si spre gama variata de cuptoare incorporabile. Electric sau cu gaz, fiecare model este echipat cu diverse functii si programe de gatire, precum: Pizza, Static & Ventilatie sau Gatire 3D, dar si sisteme de curatare si timer care sa iti usureze munca in mod considerabil.
Cuptorul incorporabil se monteaza in mobilierul din bucatarie, cu respectarea specificatiile tehnice. Foarte important: in cazul celui electric, asigura-te ca priza la care il conectezi este una cu impamantare, protejata de o siguranta cu capacitatea adecvata. In cazul in care optezi pentru cuptorul cu alimentare pe gaz, ai grija ca legarea lui la conducta de gaz sa se faca fara probleme.