Aceste aparate nu sunt armele lenesului, ci ale omului eficient care stie sa isi traiasca viata. Oare timpul pierdut cu aspiratul si curatatul podelelor nu poate fi castigat prin sport, plimbari in parc sau joaca educativa cu copiii?
Un aspirator care isi face treaba de unul singur parea un vis frumos odinioara, insa acum nu numai ca el exista, dar poate fi controlat usor de pe telefon si e capabil chiar sa curate covoare.
Modele de top, precum Roomba 980, reusesc chiar sa se reincarce singure atunci cand au nevoie, pentru ca apoi sa continue curatenia. Cei care au case de pana la 90 de metri patrati pot opta pentru modelele Roomba 605 si Roomba 886, cu preturi mai mici.
Desi mai ieftine, niciunul dintre aceste aparate nu face rabat de la calitatea aspirarii pe toate suprafetele, dure si moi. De exemplu, atunci cand ajung pe un covor, aceste aspiratoare inteligente cresc automat puterea de aspirare pentru a curata cu adevarat suprafata moale si a ”culege” toate firele de par si alte resturi mai mult sau mai putin ascunse.
Rapide si eficiente, aceste aspiratoare-robot isi fac treaba singure si inaltimea redusa (8 centimetri) le permite sa intre sub paturi si canapele si chiar sub unele sifoniere, noptiere si comode.
Continuam cu mop-robotul capabil sa va lustruiasca podelele in timp ce va distrati in familie, mancati, lucrati sau va beti cafeaua. Micul ajutor de nadejde iRobot Braava 390 Turbo este si silentios, motorul sau electric nefiind mare ”producator” de decibeli. Panzele sale de microfibra vor strange praful, parul si murdaria din toata casa. Braava poate curata de-a lungul peretilor si sub mobilier (are o inaltime de doar 7,9 centimetri) si are un rezervor pentru detergent, scopul fiind ca panzele sa ramana mereu umede. Robotul are 2 functii: maturare si curatare. La maturare, bateria tine circa patru ore. La curatare, circa 2 ore si jumatate.
Varianta mai ieftina a lui Braava 390 Turbo este Braava Jet 240. Este un mop-robot gandit pentru a curata suprafete mai mici, de pana la 25 de metri patrati (390 Turbo poata matura cu un singur ”plin” 200 mp si poate curata 60 mp). Robotul are o navigare precisa prin sistemul iAdapt 2.0, ajungand eficient in fiecare colt din casa, fara sa treaca de prea multe ori prin acelasi punct. Pulverizatorul din fata imprastie apa sau solutie de curatare, iar lavetele curata podeaua, fie ca vorbim de parchet, gresie, marmura sau alte suprafete dure.
Cei care au sau doresc sa isi construiasca o piscina langa casa stiu sau trebuie sa stie cat de greu este sa o cureti mereu. De cele mai multe ori, proprietarii apeleaza la o firma de specialitate pentru a se ocupa de aceste treburi. insa, toata treaba poate fi data ”in lucru” unui robot. Mirra 530 este gandit pentru piscine de pana la 80 de metri patrati si curata interiorul intregii piscine, inclusiv peretii.
Peria sa din PVC curata murdaria, algele si bacteriile de pe fundul si peretii piscinei, iar aparatul filtreaza si apa cu un randament chiar bun pentru dimensiunile sale reduse: 15-16 metri cubi pe ora. Robotul foloseste tehnologia iAdapt Nautiq, iar senzorul giroscopului ajuta robotul sa scape de ce se ”teme” cel mai tare: incurcarea cablurilor.
Nu toti avem piscine, asta e clar, dar cu totii avem acoperisuri ale caror jgheaburi trebuie curatate din cand in cand (de frunze, cuiburi abandonate, murdarie depusa de-a lungul anilor). Cocotatul pe acoperis este foarte periculos, iar mutarea necontenita a scarii pentru a curata toate jgheaburile este de-a dreptul chinuitoare.
Un robot mai usor de 1,5 kilograme poate face toata aceasta treaba in locul vostru. Looj 330 trebuie doar urcat acolo unde incepe jgheabul si inainteaza de unul singur, precum un tanc in miniatura. Capul de curatare se invarte cu pana la 500 de rotatii pe minut, iar aparatul poate fi ghidat cu o telecomanda cu raza de actiune de pana la 15 metri. Rezista chiar si la apa si poate curata, cu o singura incarcare, pana la 60 de metri de jgheab.
iRobot este compania care a produs robotii folositi in operatiunile de salvare de dupa atacurile teroriste de la World Trade Center, din 2001. Acesti roboti au fost folositi si in zona contaminata de dupa dezastrul de la Fukushima, din 2011. Acum, au ajuns si in casele oamenilor, 14 milioane de cumparatori din lume folosindu-se acum de unul dintre aparatele produse de iRobot.
In fine, v-ati gandit vreodata cat timp va ia sa faceti cafeaua? Unde mai pui si micile dar desele accidente in care licoarea da in foc si iti ”ofera” o extra-repriza de timp pierdut pentru curatarea aragazului.
Ei bine, in epoca interactivitatii tehnologice, o companie producatoare de espresoare a conectat un astfel de aparat la telefoanele noastre inteligente, precum vrednicul robot de mai sus, pentru a ne pregati o cafea savuroasa inainte ca noi sa ne dam jos din pat.
Daca vrei sa afli mai multe despre avantajele robotilor casnici, consulta informatiile de AICI. Vei gasi si sfaturi pentru a alege cel mai potrivit model pentru nevoile tale.