Am spus-o si o repetam: spatiul mic este doar o iluzie care poate fi stearsa imediat din fata ochilor cu cateva idei practice si putin mai multa imaginatie. La fel ca in cazul dormitoarelor mici, si in living, utilizarea unor solutii inteligente, precum spatii de depozitare incorporate, mobilier adecvat si unele experimente cromatice, sunt esentiale pentru transformarea spatiului restrans intr-unul de binedispunere. Mai jos prezentam cateva astfel de idei de amenajare a unui living mic.
Oglinzile au creat mereu senzatia de spatialitate si sunt recomandate in orice incapere mica, potentand si lumina naturala. In imaginea de mai jos, fereastra ornamentala de deasupra intrarii in living ridica vizual tavanul si da impresia de spatiu extins.
O fi spatiul mic, dar daca mai este si inert din punct de vedere cromatic atunci sunt slabe sanse sa gasesti refugiul dorit intr-o astfel de incapere. Adauga culori vii, fie pe perete, fie prin accesorii precum perne intens colorate, covoare, veioze sau perdele si camera prinde viata. Un rosu contrabalansat de alb este o combinatie inspirata, asa cum se vede din poza de mai jos.
Pe langa culorile vii, poti apela si la un amestesc de tipare decorative care dau vitalitate incaperii.
Orice incercare de maximizare vizuala a livingului trece musai prin filtrul spatiilor de depozitare. De preferat ca acestea sa fie transferate cat mai mult spre celelalte incaperi, dar o biblioteca este necesara, totusi, pentru un aer clasic. In imaginea de mai jos, piesa de mobilier este inteligent integrata in perete.
Printre alte idei de amenajare a unui living mic se numara si folosirea unor canapele cu brate inguste sau scaune fara brate. De asemenea, tot la capitolul canapele, amplasarea unor fotolii-pat in living are un rol dublu: poti folosi camera pentru gazduirea unor oaspeti si poti folosi fotoliile pentru activitatile de socializare specifice unui living. Raftul din a doua imagine, amplasat sus, creeaza si el senzatia de spatiu.
Alege piese de mobilier cu utilizare multipla, ca in imaginea de mai jos, unde si veioza, si cartile, dar si sticlele si paharele de bautura coexista armonios.
Pentru un spatiu mai larg, amageste ochiul, precum in imaginea urmatoare (poza din deschidere), foarte elocventa in aceasta privinta. Agata draperiile direct de tavan pentru impresia de inaltime si foloseste masute din sticla pentru iluzia optica a unei incaperi largi. Bineinteles, din nou, biblioteca incastrata in perete este de mare efect.
Surse: Houseandgarden.co.uk, Realsimple.com, Hgtv.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: