Delicioasele chiftelute de la IKEA vor putea fi consumate si in varianta vegetala de clientii magazinelor din Romania. Preparatele vor putea fi gasite de la 1 august.
La prepararea chiftelutelor vegetale se vor folosi ingrediente pe baza de plante, obtinute din proteine de mazare galbena, ovaz, cartofi, ceapa si mere. In restaurantele IKEA, chiftelutele vegetale se vor putea consuma cu piure de cartofi, merisoare si sos de smantana, la fel ca varianta traditionala si la acelasi pret.
De asemenea, clientii vor putea cumpara si pungi de chiftelute vegetale congelate de la magazinul cu delicatese suedeze IKEA, pentru a le pregati chiar la ei acasa.
Alte ingrediente, acelasi gust
“Obiectivul nostru cheie este acela de a recrea gustul si textura asemanatoare carnii, folosind doar ingrediente pe baza de plante si, implicit, de a incuraja toti iubitorii de carne sa le incerce. Consideram ca optiunile alimentare mai sustenabile ar trebui sa fie la indemana cat mai multor oameni, asa ca pretul chiftelutelor vegetale este la fel de accesibil precum cel al variantei de carne,” spune Vanja Zeljković, Country Food Manager IKEA SEE.
IKEA vinde peste un miliard de chiftelute in fiecare an. „Am testat diferite ingrediente si metode de preparare si suntem foarte multumiti de rezultatele finale”, a declarat, la randul sau, Alexander Magnusson, seful IKEA Food.
Grija pentru mediu
Noile chiftelute vegetale reprezinta o alternativa mai sustenabila pentru cei ce prefera carnea si, totodata, un rezultat al ambitiei IKEA de a inspira cat mai multi oameni sa faca alegeri mai prietenoase cu mediul inconjurator.
Mai precis, cantitatea de gaze cu efect de sera emisa in urma productiei acestui nou sortiment echivaleaza cu doar 4% din totalul clasicelor chiftelute IKEA. Reteta acestora din urma a fost facut publica in primavara si o gasiti AICI.
Cititi si: Top alimente care ne ajuta sa scapam de stres. Medicii le recomanda