Transformarea unei case neatrăgătoare într-o locuință de vis implică mai mulți pași, de la planificare și design până la execuția lucrărilor și decorare. Iată cum s-a transformat o casă neatrăgătoare de lângă București într-o minune de locuință. Imaginile vorbesc de la sine!
Transformarea spectaculoasă a unei case de lângă București
De cele mai multe ori, transformarea unei locuințe necesită mult timp, dar și un buget pe măsură. Este necesară și colaborarea cu un arhitect și un designer de interior pentru a crea un plan detaliat al renovării.
De asemenea, reconfigurarea exterioară și interioară joacă un rol important. Crearea unui plan deschis pentru bucătărie și living, pentru a permite o mai bună circulație și lumină naturală. Adăugarea de băi și dormitoare suplimentare, dacă spațiul permite. Pe de altă parte, este musai și instalarea de sisteme de casă inteligentă pentru controlul iluminatului, temperaturii și securității.
La final, amenajarea exterioară transformă total locuința respectivă. Aplicarea unei noi tencuieli, vopsirea fațadei și modernizarea ferestrelor și ușilor exterioare. Se mai adaugă și repararea sau înlocuirea acoperișului pentru a preveni infiltrațiile și a îmbunătăți aspectul estetic.
De aceea, arhitecta Rucsandra Popescu a transformat total o locuință simplă de lângă București. La început, casa cu etaj arăta total plictisitoare și semăna mai degrabă cu o clădire dezafectată. După ce a pus la punct toate detaliile importante, arhitecta a trecut la treabă, iar finalul este unul spectaculos.
Rezultatul a fost o transformare spectaculoasă a unei case vechi într-o locuință modernă, confortabilă și estetică, care oferă un mediu plăcut și funcțional pentru locuit.
Cum arată acum imobilul cu etaj
Pe pagina de Facebook Revista Arhitectura au fost publicate imagini înainte și după cu casa respectivă. În plus, a fost făcută și o descriere locuinței:
‘Casa POC este un imobil unifamilial având caracter de locuință permanentă cu regim de înălțime Parter +2E; Demersul întreprins este acela de supraetajare/extindere și modificare fațade ale unui imobil existent P+1E edificat în anii 2010’.
Sursa foto: Revista Arhitectura