Probabil nimic nu da o masura mai clara profesionismului unui arhitect sau designer interior decat transformarea unei locuinte vechi intr-una cu o cu totul alta infatisare. De data aceasta nu avem doar o casa veche, ci una abandonata si derapanata, batuta de intemperii timp de mai multe decenii. Vedem un nou episod din seria inainte si dupa in care protagonista noastra primeste la propriu o noua viata, o poveste preluata de pe site-ul Countryliving.com.
Povestea a inceput cand un designer de interior, Christina Salway, a dat din intamplare peste o casa veche de mai bine de un secol, abandonata si intr-o stare avansata de paragina, intr-un orasel din statul american New York. Casa, construita in stil victorian, fusese ridicata in 1902, dar abandonata de mai multe decenii, desi in jurul sau se intinde o proprietate impresionanta de 43 de acri. Designerul experimentat a vazut imediat in locuinta scorojita potentialul unei transformari, a cumparat casa si s-a pus pe treaba.
Procesul de renovare s-a intins pe o perioada de doi ani, timp in care locuinta a capatat o infatisare noua, dar nu complet diferita de cea originala. Interioarele au fost si ele redecorate in stilul vintage, de inspiratie rustica, cu multe achizitii facute de designer si sotul sau de la magazinele de anticariat. In bucatarie, cei doi au pastrat aragazul din anii ’50, reconditionand in acelasi timp mobila de bucatarie, dandu-i, printre altele, o noua culoare.
Vechile dulapuri suspendate au fost inlaturate si inlocuite cu rafturi din lemn recuperat, unde designerul si-a expus propria colectie de farfurii stranse din diferite colturi ale lumii. Casa scarilor si holul de la etaj au primit un pic de culoare sub forma unei nuante de maro ruginiu. Si in celelalte incaperi, precum dormitorul principal, piesele vechi de mobilier au fost reconditionate si pastrate, precum patul din alama, candelabrul si noptierele, intr-un tablou in culori subtile care sa relaxeze.
Si baia si-a pastrat aspectul rustic, multumita unui vechi dulap cu oglinda de moda veche. La mansarda, unul din spatiile disponibile a fost amenajat si transformat intr-o camera de oaspeti. Un covoras tesut, de genul celor pe care le vedem la noi la tara, completeaza aceeasi imagine rustica, plina de caldura si autenticitate.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: