Ce poate fi mai bun în sezonul cald decât o înghețată răcoritoare și cremoasă? Pentru astăzi, îţi propunem o rețetă de îngheţată de piersici! Se prepară extrem de simplu și este absolut delicioasă.
Cum se prepară înghețata de piersici
Dacă ești mare iubitor de înghețată și încerci în mod constant noi arome și noi moduri de a pregăti această delicatesă de vară cea mai preferată, atunci cel mai bine este să pregătești o înghețată incredibil de delicioasă, care te va încânta cu gustul ei senzațional. Înghețata de piersici de casă este perfectă pentru vară și aveți nevoie doar de câteva ingrediente pentru a o prepara!
Ingrediente:
- 400 g piersici
- 275 g zahăr
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 pahar lapte
- 400 ml smântână pentru frişcă.
Mod de preparare:
Cureţi de coajă piersicile, le tai felii şi le presari cu o lingură de zahăr. Păstrezi 1-2 piersici pentru ornare. Le pui pe foc mic şi amesteci. Le laşi la fiert înăbuşit câteva minute, amestecând frecvent.
După răcire, le treci printr-o sită, iar piureul rezultat îl combini cu zeama de lămâie. Dizolvi zahărul în laptele cald.
După ce se răceşte laptele, îl amesteci cu piureul de piersici, apoi cu smântâna bătută. Torni compoziţia într-o caserolă pe care o introduci în congelator, peste noapte. O serveşti cu mentă proaspătă şi felii de piersici coapte!
Sursa foto: freepik