Cine nu adoră înghețata, mai ales în perioadele caniculare? Înghețata vegană poate fi o alternativă la înghețata tradițională, creată fără produse de origine animală, cum ar fi laptele sau ouăle. În locul acestora, se folosesc ingrediente vegetale precum laptele de migdale, cocos, soia, orez sau ovăz. Astăzi, vă prezentăm o rețetă simplă de înghețată vegană!
Înghețata vegană – ingrediente și mod de preparare
Chiar dacă sunteți vegani și nu consumați ouă sau lactate, puteți opta pentru înghețata vegană. Înghețata vegană este potrivită nu doar pentru vegani, ci și pentru persoanele cu intoleranță la lactoză sau alte alergii alimentare. De asemenea, multe dintre aceste produse sunt fără gluten și fără zahăr adăugat, făcându-le o opțiune sănătoasă pentru toată lumea.
Există numeroase arome disponibile, de la cele clasice, cum ar fi vanilia și ciocolata, până la combinații cu fructe. În plus, prepararea ei este super rapidă și ușoară.
Pentru a o pregăti acasă, puteți folosi 2 banane și alte fructe proaspete sau congelate. Este foarte important ca bananele să fie foarte bine coapte, iar apoi tăiate în felii pentru a fi mai ușor de transformat într-o pastă. Poți chiar să pui bananele coapte și feliate la congelator pe măsură ce acestea se coc. Puteți adăuga cacao sau vanilie pentru a da o aromă mai intensă înghețatei tale.
Ingrediente pentru 3-4 porții
- 3 banane decojite, tăiate și congelate
- 200 g căpșuni proaspete sau congelate
- 150 ml lapte de migdale
- Sirop de arțar după gust
- Chips-uri de cocos pentru toping.
Pentru a pregăti înghețata vegană, pur și simplu, puneți toate ingredientele în blender pentru un minut. Apoi, turnați crema obținută într-un bol sau pahar. Decorați cu chipsuri de nucă de cocos la final. Poftă bună!
Sursa foto: pixabay