Lambriul din lemn este prin definitie un adaos de natura estetica adus unei incaperi. Schimba cu totul aspectul interioarelor, aducand un plus de rafinament si eleganta, desavarsing orice decor clasic. Dar, asa cum vom vedea mai jos, lambriurile din lemn se pliaza foarte bine si pe designul interior modern. Vedem mai jos mai multe interioare cu lambriu de lemn, alaturi de o succinta prezentare a avantajelor acestor elemente de design.
Nu va bateti capul cu alte decoratiuni atata timp cat aveti lambriu din lemn intr-o camera. Comparativ cu o camera cu peretii goi, camerele placate cu lambriuri sunt apreciate pentru textura bogata a lemnului.
Interioare cu lambriu de lemn
Fie ca au finisaje in culori naturale, fie ca sunt vopsite in alb stralucitor, acestea au acelasi efect de incalzire sau de luminare a atmosferei.
Puteti decora orice camera a casei cu astfel de lambriuri din lemn, inclusiv baia, dandu-i un aspect mult mai placut si natural prin comparatia cu gresia si faianta utilizate la scara larga. Optiunile cromatice sunt diverse, ceea ce va permite sa armonizati panourile din lemn cu celelalte elemente de design interior.
Interioare cu lambriu de lemn: mai multa diversitate si profunzime
O camera imbracata cu un lambriu din lemn capata profunzime gratie texturii lemnului si placilor aranjate vertical. Incaperea capata astfel o identitate proprie bine definita. Lambriul poate in egala masura imbraca si tavanul, oferind incaperii o imagine unitara. Nu uitati ca puteti folosi si lemn vechi, recuperat de la alte proiecte, pentru a captusi o camera cu lambriu. Iata cateva imagini sugestive mai jos.
Si, asa cum spuneam la inceput, designul interior de inspiratie moderna sau contemporana poate asimila un lambriu din lemn, intr-un decor complet, in care materialul natural atenueaza formele geometrice specifice acestui tip de design. In interioarele minimaliste (poza de deschidere), lambriul din lemn creeaza contraste puternice si placute.
Pe langa toate aceste avantaje de ordin estetic, lambriurile din lemn sunt si mijloace eficiente de pastrare a caldurii in interior, pe timp de iarna, si a racorii pe timp de vara. Lemnul este unul din cele mai bune materiale izolatoare naturale asa ca acest tip de finisaj reduce si cantitatea de energie necesara pentru a asigura confortul termic in locuinta. Prin urmare, senzatia de caldura pe care o degaja un lambriu din lemn este dublata si de un efect in planul concret.
Surse: Houzz.com, Pinterest.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: