Stilul art deco este unul caracterizat de forme geometrice indraznete, culori metalice si ornamente bogate. Dezvoltat dupa Primul Razboi Mondial, pe fondul unei influente tot mai slabe a stilului art nouveau, in contextul industralizarii masive, stilul art deco este unul care continua sa isi lase amprenta in designul contemporan, combinand motive traditionale cu elemente moderne. Mai jos va prezentam mai multe exemple de interior in stilul art deco.
Forme geometrice si culori metalice intr-o camera de o simetrie aproape perfecta, in care doar semineul, dispus discret, lateral, aduce o nota de clasic. Canapelele cu forme sobre domina vizual imaginea, prelungindu-se din punct de vedere cromatic de perdelele inalte din spate.
Din nou o imagine sobra oferita de acest interior. In fundal, lampa care propaga lumina precum razele unui soare, un element specific stilului art deco, evidentiaza dulapul cu design industrial din apropiere, dand o nota de vitalitate unei incaperi aparent inerte.
In linii mari, stilul art deco modern si elegant se traduce acum prin elemente discrete si nu neaparat o abundenta de forme geometrice. Cheia unei imagini finale pline de originalitate este utilizarea de culori pline sau materiale elegante, alaturi de forme cubice sau in unghiuri drepte.
Stilul art deco in toata splendoarea sa – o canapea si fotolii de un argintiu metalic, spart de tabloul albastru de pe perete, dar cu aceleasi reflexii metalice.
De data aceasta, avem o camera deschisa, scaldata de lumina naturala care patrunde pe trei laturi. Formele geometrice – masuta din lemn si cea din metal si sticla, oglinda de deasupra semineului – si culorile metalice discrete, precum cea din covor, contureaza elemente de art deco discret introduse intr-o incapere cu aspect clasic.
Stilul este bine reprezentat si in bucatarii, precum cea din imaginea de mai jos. O bucatarie bine aliniata, structurata in forme geometrice rectangulare, cu pereti de un gri otel care continua in covorul de pe jos.
Si in baie formele discrete capteaza privirile si reprezinta centrul de greutate al camerei. Marea de alb este sparta de griul din oglinda, tablou si striatiile din gresie.
Linii verticale si orizontale, alaturi de culori diferite, dar de sorginte industriala. Baia este dintr-o vila ridicata in portul belgian Ostende in 1935, cand stilul art deco era in plina expansiune.
Surse: Decoist.com, Pinterest.com, Houzz.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: