Cuptorul cu microunde a devenit o necesitate, in special pentru tinerii care sunt obisnuiti cu mancarea semipreparata sau congelata. Cand vine vorba despre cuptorul cu microunde si cat de sanatos este de fapt sa il folosim la gatit, incalzit/ dezghetat alimente, parerile sunt impartite. Cu toate acestea, astazi nu vom vorbi despre asta, ci vom prezenta in randurile de mai jos cateva intrebuintari ale cuptorului cu microunde pe care sigur nu le stiai.
Intrebuintari ale cuptorului cu microunde pe care sigur nu le stiai
Curatarea usturoiului
Daca intampini dificultati atunci cand cureti usturoiul, tot ce trebuie sa faci este sa il pui la microunde pentru 10-15 secunde. Astfel, cojile se vor inmuia si se vor desprinde mai usor de miez.
Stoarcerea citricelor
Daca vrei sa iti faci un suc de citrice, inainte sa le tai, pune lamaile, portocalele sau orice alt fruct folosesti, timp de 10-15 secunde, in cuptorul cu microunde. Asta te va ajuta sa le storci mult mai bine.
Taierea cepei
Stim, stim, e neplacut sa tai o ceapa. Inainte sa ajungi la jumatatea procesului, incepi sa lacrimezi si te opresti pentru cateva secunde. Daca vrei sa eviti asta, baga ceapa la microunde timp de 30 de secunde, iar iuteala sucului va fi „luata” de cuptorul cu microunde.
Inmuierea boabelor de fasole
In cazul in care vrei sa prepari o mancare cu fasole, dar nu ai timp sa o lasi la inmuiat cateva ore, asa cum ar trebui, poti folosi cuptorul cu microunde. Astfel, pune fasolea intr-un bol cu apa si un pic de bicarbonat de sodiu. Apoi, pune bolul in cuptor pentru 10 secunde si lasa-l acolo inca circa 40 de minute, cu usa inchisa. Atunci cand scoti fasolea din cuptor, aceasta va fi gata pentru gatit.
Foto: youthareawesome.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: