In august multe culturi vor fi aproape de recoltare si trebuie sa le acordati ultimele ingrijiri corespunzator ca sa va bucurati de roade bogate si sanatoase. Aveti o serie intreaga de lucrari in gradina in august, pe care sa incepeti sa le organizati, dupa cum urmeaza.
Udati zilnic razoarele de legume pe perioada verii.
Rupeti varful vrejului de fasole odata ce acesta a ajuns la capatul aracului, pentru a incuraja apariţia unor noi teci si pentru a fi mai usor de recoltat.
Daca ati plantat vinete, rupeti varful plantei odata ce aceasta are 5-6 legume. Culegeti-le cat mai sunt tinere si stralucitoare.
Verificati varza, pe fruzele acesteia se pot adaposti omide pe care trebuie sa le indepartati. Ca alternativa, puteti folosi nematozi pentru exterminarea acestora.
Utilizati un fertilizator cu un continut ridicat de potasiu pentru legume precum ardei, castraveti si vinete.
Lucrari in gradina in august. Rosiile
Fertilizati cultura de tomate pentru a obtine o recolta bogata si inlaturati frunzele de la baza plantei, pentru a ajuta circulatia aerului si pentru a preveni aparitia bolilor.
Rupeti varful plantei de tomata pentru a concentra cresterea asupra fructului si nu asupra plantei. Este preferabil sa nu fie mai mult 5-6 legume pe o planta.
Verificati cu atentie tomatele si indepartati orice planta sau legume afectate de boala pentru a evita imprastierea acesteia.
Plante aromatice
Recoltati plantele aromatice pentru a incuraja o noua crestere a acestora. Uscati sau congelati aceste plante pentru a le putea folosi mai apoi la nevoie.
Rariti patrunjelul la o distanţă de 25 cm intre plante pentru a isi putea forma o radacina puternica inainte de sosirea anotimpului rece.
Taiati ramurele din ierburi aromate precum rozmarin sau salvie. Puneti lastarasii in ghivece cu compost, bine drenate.
Intr-o zi insorita, adunati semnintele ierburilor, precum: marar, fenicul, chimen si asmatui si asezati-le la soare pentru a se usca.
Lucrari in gradina in august. Ce aveti de cules
Morcovii si sfecla rosie plantate in primavara pot fi recoltate in aceasta perioada, sau le puteti lasa in pamant si vor continua sa creasca.
In aceasta perioada puteti sa incepeti recoltarea cartofilor pe masura ce frunzele si tulpina incep sa se vestejeasca.
Puteti sa recoltati porumb pentru fiert.
Scoateti si uscati ceapa si usturoiul pe masura ce fruzele se ingalbenesc, acestea se pot depozita in loc racoros si intunecat.
Recoltati fasolea boabe si mazarea, pentru a evita spargerea tecilor si imprastierea boabelor pe sol.
Aveti in vedere recoltarea castravetilor inainte ca acestia sa devina prea mari.
Sursa: agroland.ro
Sursa foto: rodalesorganiclife.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: