Rețetele tradiționale din anii trecuți au întotdeauna un farmec aparte, iar marmelada de mure din 1938 este cu siguranță o delicatesă autentică. Să facem o mică incursiune în această rețetă clasică de marmeladă, perfectă pentru cămara de iarnă. Cum se prepară marmelada de mure, aflați mai jos!
Rețetă tradițională de marmeladă de mure
Marmelada este un desert adorat de cei mai mulți dintre români, iar partea cea mai bună este că puteți pregăti această rețetă foarte ușor, cu doar câteva ingrediente.
Dacă vă doriți o marmeladă delicioasă, de mure, volumul scris de Lucreția Opreanu în anul 1938, intitulat „Bucătărie românească”, vă vine în ajutor. Această marmeladă de mure este ușor de făcut și are un gust de-a dreptul senzațional.
Pentru a pregăti această rețetă delicioasă de marmeladă, nu ne trebuie decât câteva ingrediente pe care le aveți deja în bucătărie.
Ingrediente:
- 1 kg zahăr tos
- 1 kg mure
- 1 baton vanilie (sau puțină esență de vanilie)
- 1 lămâie
- 1/2 pahar apă.
Mod de preparare:
Primul pas pentru a pregăti această marmeladă delicioasă este să spălăm bine murele, iar apoi să le punem la fiert împreună cu jumătatea de pahar cu apă, până când fructele se înmoaie cât mai bine.
Va trebui să strecurăm murele fierte și să avem grijă ca cât mai multă pulpă și suc să treacă prin tifonul folosit.
Apoi, în pasta obținută vom adăuga zahărul, vanilia, cât și lămâia tăiată rondele. Este foarte important să punem chiar felii de lămâie la fiert, nu doar zeamă, așa cum poate am fi tentați să facem.
Amestecul nu trebuie lăsat prea mult la fiert, pentru a nu prinde gust de zahăr ars. Pe măsură ce marmelada fierbe, putem pune o picătură pe farfurie, iar dacă rămâne sub formă de bob, marmelada este gata.
La final, o vom pune în borcane și o putem depozita într-un loc răcoros. Se poate consuma simplă, dar și încorporată la diverse deserturi!
Sursa foto: freepik