Mai sunt doar doua saptamani pana vom sarbatori Pastele impreuna cu cei dragi. Insa inainte de asta, ne vom intalni cu totii, de Florii. Fie ca obisnuiti sa organizati anual o masa festiva de Florii, fie ca aveti in familie membri care poartr numele de Florin/ Florina sau alte derivate, v-am pregatit in randurile de mai jos cateva retete cu care va puteti impresiona musafirii. Iata, asadar, o propunere de meniu de Florii:
Meniu de Florii. Cum sa iti impresionezi musafirii
Daca tineti post, atunci va trebui sa optati pentru preparate care nu contin ingrediente de origine animala. Cu toate acestea, de Florii este dezlegare la peste, asadar, puteti pregati mai multe preparate pe baza de peste. Daca nu tineti post, atunci puteti alege cateva retete traditionale pentru Paste, de exemplu. In ceea ce priveste bauturile, o cafea plina de savoare, cateva sucurile naturale si cateva cocktailuri cu siguranta vor avea succes printre invitati. In continuare, va prezentam cateva optiuni pentru Florii, atat pentru cei care tin post, cat si pentru cei care nu tin post:
Aperitiv
Icre de casa
Ingrediente:
- 300 ml ulei
- 100 g icre
- sare
- masline
- ceapa
- zeama de lamaie
- 50 g pesmet
- apa minerala
- pâine prajita
Mod de preparare
Treceti icrele proaspete printr-o sita, presarati putina sare peste ele si lasati-le intr-un castron, la rece, cel putin 24 de ore. Apoi, amestecati cu o lingura de lemn in timp ce adaugati ulei, putin cate putin. Dupa ce s-au albit, puteti sa folositi mixerul. Din cand in cand, adaugati si cateva picaturi de apa minerala. Presarati pesmetul si continuati sa turnati ulei din cand in cand. La final, adaugati zeama de lamaie, in functie de cat le vreti de acre. Se servesc cu ceapa taiata marunt feliute de masline si paine prajita. Cei care nu tin post pot incerca o salata de vinete. 3 retete speciale, AICI.
Fel principal
Peste cu ardei la cuptor
Ingrediente:
- 4 fileuri peste alb
- 6 ardei grasi (rosii şi galbeni)
- 2 cepe potrivite
- 6 catei usturoi
- 3 linguri ulei sare
- frunze de busuioc proaspat
Mod de preparare:
Curatati cepele si taiati-le julien. Apoi, spalati ardeii, taiati-i fasii si curatati usturoiul. Puneti toate legumele intr-o tava si asezati pestele peste ele. La final, presarati putina sare. Adaugati putin ulei si acoperiti tava cu folie de aluminiu. Lasati tava la cuptor 30 de minute, apoi indepartati folia de aluminiu si bagati tava din nou la cuptor, pentru inca 10 minute. La final, presarati frunzele de busuioc si serviti preparatul cald. Cei care nu tin post, pot pregati o friptura de miel. Reteta, AICI.
Desert
Placinta cu halva
Ingrediente:
- 500 g faina
- ½ cub drojdie
- 200 g nuca
- 100 g halva
- 2 linguri cacao
- 400 ml apa
- 25 g ulei
- 100 g zahar
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Dizolvati drojdia intr-o cana cu apa calduta, impreuna cu o lingura de zahar. Puneti drojdia peste faina cernuta, adaugati restul de zahar, un praf de sare si uleiul. Framantati pana obtineti un aluat elastic, adaugand apa, daca mai considerati ca este necesar. Lasati aluatul sa creasca pana cand acesta isi dubleaza volumul, apoi impartiti-l in trei parti egale, din care intindeti trei foi. Amestecati halvaua sfaramata cu nuca macinata si lingurile de cacao si presarati compozitia peste foi. La final, rulati si asezati foile intr-o tava rotunda. Ungeti-le cu ulei si dati-le la cuptor pana se rumenesc. Pentru cei care nu tin post, va indemnam sa incercati aceste retete de prajituri cu cafea.
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: