Vasele din fontă sunt de mare ajutor în bucătărie, mai ales că sunt durabile la căldura excesivă și perfecte pentru a prepara diverse mâncăruri. Din păcate, curățarea lor necesită o îngrijire specială pentru păstrarea „asezonării” și prevenirea ruginei. Cel mai folosit într-o bucătărie este ceaunul de fontă, de aceea, astăzi vă arătăm câteva metode prin care poți curăța ceaunul de fontă.
Metode prin care poți curăța ceaunul de fontă
Față de oalele obișnuite, vasele din fontă nu trebuie curățate cu detergenți agresivi sau înmuiate pentru perioade lungi, deoarece aceste metode pot îndepărta stratul protector și pot deteriora suprafața lor.
Curățarea unui ceaun de fontă poate fi un chin pentru gospodine, mai ales atunci când arsura și negreala devin greu de îndepărtat. Cu metodele potrivite, îi poți prelungi durata de viață. În acest material, vă detaliem, pas cu pas, cum se curăță ceaunul de fontă fără să-l deteriorezi. Pare simplu la început, dar cu trucurile potrivite nu veți deteriorara suprafața ceaunului. Mai jos vă arătăm câteva metode rapid de a curăța ceaunul de fontă!
Bicarbonat de sodiu
Ceaunele de fontă sunt apreciate pentru durabilitatea lor, dar negreala și depunerile de arsuri pot deveni o problemă dacă nu sunt curățate corect. În acest caz, bicarbonatul de sodiu este soluția ideală. Iată cum se procedează:
Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă până obții o pastă. Aplică pasta pe urmele de arsuri, acoperind bine zonele afectate. Lasă pasta să acționeze timp de 12 ore.
A doua zi, clătește ceaunul cu apă caldă și folosește o perie moale pentru a curăța reziduurile. Nu folosi bureți de sârmă, deoarece aceștia pot zgâria suprafața fontelor.
Oțet și apă fierbinte
Pentru o soluție eficientă și sigură, poți pregăti și un amestec simplu dintr-un litru de apă și 120 ml de oțet. Fierbe apa și adaugă oțetul când începe să clocotească. Lasă soluția să fiarbă timp de 10 minute. După răcire, curăță ceaunul cu ajutorul unui burete de vase.
Sursa foto: dresses-ro.techinfus.com