Iubitorii de case mici au, acum, la dispozitie un model atragator si cu toate dotarile necesare unui trai confortabil. Microhaus are o suprafata de aproape 12 metri patrati si preturi incepand de la 50.000 de dolari.
Cea mai avansata microcasa din lume, asa cum ii spune producatorul american Haus.Me, vine gata montata si se instaleaza in cateva minute. „Structura compozita este printre cele mai durabile. Exteriorul inspirat de designul iahturilor este din fibra de sticla, otel inoxidabil si lemn de tec”, explica Max Gerbut, directorul executiv al companiei Haus.Me.
Toate elementele care compun structura casei au fost printate cu ajutorul unei imprimante 3D. In spatiul deschis din interior a fost adus un pat dublu si amenajate o mica bucatarie, baie cu dus si mai multe zone pentru depozitare. Locuinta inteligenta poate fi controlata de la distanta, ceea ce o face ideala pentru tinerii pasionati de tehnologie.
Lumina naturala si lemnul de la interior fac ca spatiul de locuit sa fie extrem de primitor, atat pe placul cuplurilor fara copii, cat si al familiilor cu copii care isi doresc o casa mica si moderna. Nu este nevoie de autorizatie de constructie si nici de alte acte, dau asigurari producatorii.
Eficienta energetic si usor de intretinut
Microhaus are o eficienta energetica sporita si costuri de intretinere mici. „Astfel de case durabile sunt fabricate din materiale sigure atat pentru locatari, cat si pentru mediu”, mai spune directorul companiei americane. Potrivit acestuia, casa poate fi cumparata sau inchiriate pe perioade scurte sau mai lungi.
Intr-o casa de 50.000 de dolari traieste si Elon Musk, unul dintre cei mai bogati oameni din lume, cu o avere estimata la aproape 157 de miliarde de dolari, locuiteste intr-o casa modulara de 50.000 de dolari din Texas. Locuinta sefului Tesla si SpaceX este una destul de modesta, avand putin peste 100 de metri patrati.
Modelul se vinde 49.500 de dolari sau se inchiriaza cu 250 de dolari pe luna. Musk crede ca aceste locuinte au potential pentru rezolvarea crizei imobiliare. Casa se monteaza dupa principiul „caramizilor” de LEGO. Practic, modulele pot fi imbinate in asa fel incat, la final, sa aveti casa pe care v-ati dorit-o, cu tot ce va trebuie: camera de zi, bucatarie, zona de odihna si baie.