Spatiile exterioare amenajate ale unei case sunt foarte importante atat pentru aspectul, cat si pentru confortul ei. Va prezentam trei modele de case cu cerdac, element ce confera un stil aparte constructiei si un spatiu frumos si practic de relaxare pentru cei care o locuiesc.
Primul model este al unei case de tara incantatoare, cu gardulet si coloane din lemn, o lucarna mare cu trei geamuri la mansarda si un horn inalt de piatra. Are o suprafata utila de 177 de metri patrati, pe doua niveluri – parter si mansarda – cuprinzand trei dormitoare spatioase.
Din cerdac se intra intr-un hol, unde se afla o baie si de unde pornesc scarile. De acolo, patrunzi in sufrageria dotata cu semineu, unita cu sala de luat masa, ambele fiind strajuite de cerdac, si cu bucataria. Aceasta din urma poate fi accesata si din spatele casei, trecand printr-un hol amenajat pentru depozitarea hainelor si incaltamintei. Dormitorul matrimonial, cu baie proprie si dulap in perete, se afla pe cealalta latura.
Mansarda este impartita intre doua dormitoare despartite de o baie comuna si o camera spatioasa pentru jocuri si vizionat filme.
Modele de case cu cerdac. Vila victoriana
Aceasta vila superba in stil victorian are un aspect exterior impresionant si spatii interioare deosebite, care fac din ea o locuinta cu maxim de confort. Suprafata utila masoara 257 de metri patrati.
Parterul cuprinde sufragerie si inca o camera de zi, separate de scarile care duc la mansarda, un birou, o sala de luat masa, bucatarie si spatiu mai intim pentru micul dejun. In spate se afla garajul pentru doua masini.
La mansarda sunt patru dormitoare. cel matrimonial cu baie mare in colt, un al doilea, cu alcov si baie proprie, si inca doua cu o baie intre ele. Astfel toate camerele au intre ele zone tampon.
Modele de case cu cerdac. Casa in stil neoromanesc
In cele din urma, va prezentam un model deosebit, de casa in stil neoromanesc, semnat de arhitectul Adrian Paun (case-frumoase.ro).
Numita de arhitect „Casuta din campie”, aceasta a fost realizata in comuna Berceni, langa Bucuresti.
Pe langa cerdacul adanc de pe colt, mai are si un mic pridvor in spate, ambele frumos realizate din zidarie si lemn sculptat.
Potrivit lui Adrian Paun, avantajele de a construi o astfel de casa traditionala sunt nenumarate, chiar daca investitia este ceva mai mare decat pentru una obisnuita.
„Cel mai mare avantaj este ca o asemenea casa n-o sa-si piarda niciodata valoarea. Ba mai mult decat atat, peste zece ani o sa aiba o valoare mult mai mare in comparatie cu o casa construita acum. (…) Este vorba despre identitate si despre frumos. Frumusetea acestor case a trecut proba timpului si a numarului foarte mare de oameni ce le apreciaza”, a declarat el pentru adevarul.ro.
Surse: houseplans.com, eplans.com, case-frumoase.ro, adevarul.ro
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: