Apropierea noastra de natura incepe tot mai mult sa se manifeste si altfel decat simple incursiuni in mijlocul sau. De la preocupari ecologice, pana la case construite cu gandul la mediul inconjurator, mijloacele de a ne aduce constributia la conservarea naturii sunt tot mai variate si in forme concrete. Astazi va propunem sa examinam indeaproape cateva modele de case din baloti, o alta tehnica de a ridica o casa ecologica, dar durabila in egala masura.
Se spune ca numai in SUA sunt ridicate aproape 3 milioane astfel de case in fieare an ceea ce subliniaza potentialul lor. Constructorii spun ca o casă ecologica, o casa naturala, precum o casa construita din baloti de paie, nu numai ca este sau poate fi o casa sanatoasa, ci si una foarte sigura la cutremure, incendii sau inundatii, dar poate fi si o casa atat de eficienta energetic, incat se poate vorbi de o casa pasiva, cu costuri de intretinere reduce cu pana la 70 la suta.
Modele de case din baloti – confortul economic
Printre avantaje acestia enumera pretul redus al materialelor de constructii – paiele gasindu-se din abundenta in natura – si rolul de foarte bun izolator al paielor, fara a necesita termoizolare suplimentara. Mai mult, combinand materialele naturale si tehnologia moderna se obtine in final o casa cu aspect modern si eficienta energetica foarte ridicata. Puteti avea o casa 100 % ecologica daca alegeti sa termoizolatii din lana, canepa sau fibre din lemn pentru termo si fonoizolarea suplimentara a locuintei. Este recomandat sa folositi baloti din paie proaspete care sa fie inainte tratate cu sulfat de cupru (piatra vanata) pentru a tine departe intrusii.
Desi probabil aveti in minte imaginea unor case cu pereti cu aspect organic, imaginile de mai jos ne demonstreaza ca o casa din baloti isi ascunde foarte bine secretul. Mai mult decat atat, in combinatie cu alte materiale, in speta lemnul si sticla, o astfel de casa poate capata un design modern, captivant. Pentru cei care prefera un design rustic, atunci casele din baloti sunt o optiune perfecta. Lasam imaginile de mai jos sa vorbeasca in forme unice despre potentialul acestei tehnici de constructie care, daca ar fi folosita la scara larga, ar rezolva macar partial criza locuintelor.
Cei care vor o imagine de ansamblu a acestei tehnici de constructie, pot arunca o privire aici, intr-o serie de pasi simpli detaliati de site-ul Wikihow.com. Noi am detaliat un alt proiect in acest material.
Surse: Pinterest.com, Strawbale.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: