Dezvoltarea tehnologiei si a conceptelor arhitecturale permit in ziua de azi constructii care candva erau de neinchipuit. Pentru cei care nu vor sa prinda niciodata radacini, casele fara fundatie sunt o optiune ideala si simbolizeaza setea de libertate si neconventional pe care proprietarii o poarta cu ei.
Sunt locuinte la fel de practice precum cele traditionale, dar cu costuri reduse gratie structurii fara fundatie. Mai jos vedem cateva modele de case fara fundatie, locuinte moderne si functionale sub toate aspectele.
Modele de case fara fundatie – costuri reduse
Primul model pe care l-am ales este o locuinta cu un design futurist, deosebit de atragator si care se integreaza perfect in orice peisaj. Cu o suprafata construita la sol de 220 de metri patrati, aici intrand si terasele generoase, si o suprafata utila de 100 de metri patrati, locuinta este un spatiu ideal pentru o familie cu trei membri.
Casa este structurata intr-un living, o bucatarie, doua dormitoare, doua bai si trei spatii de depozitare. In varianta zeroEnergy, casele vin dotate cu sisteme de producere a energiei electrice din surse neconventionale, in timp ce pentru cea termica se mizeaza pe un sistem care combina energia solara cu cea geotermala. Casa poate fi oricand extinsa prin atasarea de noi module.
Modele de case fara fundatie – o casa pentru o familie moderna
Al doilea model este o casa moderna, cu un design in linii clare si ferme, o optiune, de asemenea, ideala pentru o familie tanara, la inceput de drum, sau una cu un copil. Casa se intinde pe o suprafata utila de aproape 104 metri patrati si este structurata intr-un living conectat la o sala de luata masa si bucatarie, doua dormitoare si doua bai. Locuinta are spatii ample in exterior, terase nelipsite pentru un cuplu modern care cauta relasul sub aer liber.
Locuinta modulara
Al treilea exemplu este o casa „in miscare”, o locuinta modulara care, atat in zona urbana, cat si rurala, satisface toate functiile de habitat modern. Este, de asemenea, un spatiu ideal pentru o familie restransa, de cel mult trei membri, atragand printr-un design simplu, dar eficient, cu spatii vitrate generoase care deschid structura catre spatiul exterior.
Casa este in forma de L si are in structura sa un living spatios care inglobeaza si sala de mese, alaturi de o bucatarie care asigura tranzitul catre spatiul de odihna unde se afla doua dormitoare.
Surse: Soleta.ro, Case-economice.ro, Prefabeco.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: