Recunoscut pentru casele in stil neoromanesc care atrag atentia prin simplitate, functionalitate si eleganta, arhitectul Adrian Paun aduce in atentia celor interesati un proiect inedit de locuinta unifamiliala. Este foarte spatioasa si are nevoie de un teren pe masura, astfel incat propietarii sa se bucure de toate beneficiile vietii la curte.
Potrivit arhitectului, casele in stil neoromanesc au marele avantaj ca le ofera proprietarilor posibilitatea de a se mandri cu un camin deosebit, ce aminteste de perioada interbelica, fara a pierde din confortul modern.
„Desi casa arata extraordinar de frumos, aceasta facandu-va sa credeti ca implicit este si foarte scumpa, realitatea nu este chiar asa: exista si solutii mai economice, astfel incat o astfel de casa sa nu va coste decat aproximativ 10% in plus fata de o casa urata de aceasi marime! Decizia va apartine”, spune Adrian Paun, care are si un pret pentru superba locuinta: in jur de 80.000 euro, la cheie, cu finisaje de valoare medie spre mica. Asa ca haideti sa vedem ce ofera in schimbul acestei sume!
Un living imens si trei dormitoare
Casa are o suprafata de aproape 200 de metri patrati construiti, incluzand aici pridvorul de la intrare şi terasa din spatele casei, o camera de zi de 34 metri patrati, o bucătărie de 17 metri patrati şi nu mai putin de trei dormitoare. Intrarea principala a casei este adapostita de un pridvor generos si cu prestanta. Avem apoi un antreu cu rol de zona tampon intre interior si exterior, dupa care urmeaza un hol central din care putem accesa atat zona de zi cat si zona de noapte.
In zona de zi avem camera de zi cu un dinning generos, o bucatarie cu loc de luat masa si camara, iar spre spatele casei avem o terasa destul de generoasa ce poate fi accesata atat din camera de zi cat si din doua dintre dormitoare. In zona de noapte, unul dintre cele trei dormitoare are baie proprie si dressing.
Structura este realizata din cadre de beton armat si zidarie cu goluri, cu grinzi continue de fundatii, iar Sarpanta – din lemn uscat si tratat. Invelitoarea casei poate fi din tigla ceramic sau tigla metalica cu acoperire de piatra. Accesul in casa si terasa sunt placate cu piatra naturala. Pardoselile interioare sunt placate cu dusumele de lemn in zonele uscate si cu gresie/piatra antiderapanta in zonele umede.
Sursa: case-frumoase.ro
Cititi si: Conac in stil neoromanesc. Cat costa cu tot cu finisaje
Cititi si: Casa traditionala renovata. „Bijuteria” autentica de la Maldaresti