Alegerea unor oale si cratite in care sa gatiti preparatele traditionale de Paste si nu numai devine mai simpla daca tineti cont de cateva aspecte importante, precum materialul din care sunt fabricate, dimensiunile si accesoriile.
Atunci cand alegeti un vas pentru gatit, este bine sa fiti atenti, in primul rand, la calitate. Mai exact, oala sau cratita nu trebuie sa reactioneze chimic cu mancarea pregatita in ea, sa reziste in timp, fara a se deteriora, si sa se curete usor.
In ceea ce priveste materialul, puteti alege, cu incredere, oale emailate. Alte tipuri de cratite sigure pentru sanatate sunt cele din lut si cele din sticla. De asemenea, o alta alegere buna sunt cratitele si oalele din inox pentru ca sunt accesibile si durabile, rezistand multi ani indiferent de utilizare. Sunt recomandate si vasele din fonta, precum si cele acoperite cu un strat de ceramica.
Vasele de 4-5 litri, printre cele mai cautate
Daca aveti o familie numeroasa, oalele de patru sau cinci litri va vor fi de folos. Pentru a va usura cat mai mult gatitul, atunci cand cumparati cratitele si oalele trebuie sa verificati si ce accesorii include. De aceea, va recomandam sa va luati vase care au manere cu protectie si capace termorezistente.
Oala emailata din fotografia de mai jos are 4 litri si costa 124,15 lei. Este rezistenta la temperaturi de pana la 220 ° C, are o rezistenta mecanica ridicata si rezista la acizi alimentari. Capacul este realizat din sticla rezistenta la caldura. Pe partile laterale, oala are manere din otel inoxidabil ergonomice si poate fi curatata in masina de spalat vase.
Iar daca v-ati saturat de spalat vase, aveti la dispozitie o gama variata de farfurii unica folosinta, de diferite dimensiuni si culori. Preturile pentru un set de 20 de bucati incep de la 10 lei, iar cu 30 de lei puteti achizitiona un set complet de tacamuri pentru o petrecere aniversara, de exemplu.