Odorizantele de camera sunt acum accesorii nelipsite din majoritatea locuintelor. Dar, atata timp cat natura ofera din abundenta solutii pentru primenirea aerului din incaperi, de ce sa mai dati banii pe produse artificiale? Efectul este unul, mai intai de toate, sanatos si de durata, iar casa se va umple de un aer proaspat, incarcat de arome autentice care va vor umple de energie.
Mai jos va prezentam cateva retete pentru un odorizant de camera facut in casa, astfel incat sa intampinati sarbatorile de iarna intr-o atmosfera plina de buna dispozitie.
Odorizant de camera facut in casa
Am prezentat intr-un articol anterior mai multe retete pentru odorizante de casa, care au ingrediente diferite, dar acelasi mod de preparare. Mai multe detalii gasiti accesand acest link.
O alta metoda eficienta pentru a impospata aerul in casele voastre este sa folositi pulverizatoare, pe care le puteti cumpara goale si umple apoi cu diferite ingrediente. Va oferim in cele ce urmeaza cateva retete simple. Prima consta in amestecarea unei cani de apa distilata cu 8-10 picaturi de ulei esential, ales dupa propriile gusturi.
Urmatoarele retete recomanda un mix de mai multe tipuri de uleiuri esentiale, dupa cum urmeaza: 6 picaturi de ulei esential de bergamota, 1 picatura ulei esential de eucalipt si 2 picaturi de ulei esential de lamaie.
Odorizant de camera facut in casa: reteta cu ulei esential de lemn de cedru
O alta reteta consta in amestecarea a 6 picaturi de ulei esential de lemn de cedru si 3 picaturi de ulei esential de arbore de ceai. De mare efect este si amestecul de 5 picaturi ulei esential de portocale cu 2 picaturi ulei esential de scortisoara. In continuare, mizati si pe 4 picaturi de ulei esential de musetel, 3 picaturi ulei esential de portocala si 2 picaturi de ulei esential de ylang ylang sau floarea florilor, o planta exotica. Nu in ultimul rand, amestecati 4 picaturi ulei esential de lavanda si 3 picaturi de ulei esential de musetel.
Toate aceste combinatii amintite mai sus se adauga unei cani de apa distilata, se agita foarte bine in pulverizator, dupa care se lasa cateva ore inainte de a folosi odorizantul de camera. Pulverizatorul este o solutie practica, la indemana in orice camera sau chiar in masina.
Puteti la fel de bine pune oricare din aceste compozitii, dupa preferinta, intr-un borcan acoperit cu un dop de pluta. Dati o gaura mica (nu prea mare, altfel uleiurile se evapora rapid) in dop prin care sa introduceti niste betigase lungi, de preferat de ratan. Puteti regla intensitatea parfumului prin volumul de apa distilata sau prin inlocuirea acesteia cu uleiuri de baza sau uleiuri purtatoare (cam un sfert de cana pentru 15 picaturi de uleiuri esentiale).
Surse: Naturesnurtureblog.com, Pinterest.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: