Chiar daca nu suntem pasionati de gatit, bucataria este camera unde venim in pelerinaj zilnic, daca nu chiar cu o frecventa sporita. Ce te faci insa atunci cand spatiul este mic, uneori atat de mic incat si o singura persoana abia se strecoara? Organizarea temeinica este raspunsul, cu ajutorul unor mici trucuri de economisire a spatiului astfel incat camera sa capete proportii si sa devina mai deschisa si primitoare. Iata mai multe despre organizarea spatiului in bucatarie, in plus fata de alte sfaturi date de noi.
E aproape o lege ca dulapurile trebuie sa fie suspendate in bucatarie, mai ales in cele de apartament. Nu va opriti insa aici cu suspendatul, atata timp cat peretii va permit sa depozitati alte lucruri. Cum ar fi, de exemplu, numeroasele ustensile utilizate la gatit si care ar ocupa ceva spatiu intr-un sertar. Insirati-le pe pereti pentru a folosi sertarele la depozitarea altor lucruri, mai voluminoase.
Reteta este valabila si pentru tigai care, de altfel, ocupa si mai mult spatiu daca sunt depozitate conventional. Suspendate, aduc bucatariei imaginea de spatiu de lucru si parca ii dau si un aer clasic, cu tenta rustica.
O idee interesanta si practica in egala masura este sa inlocuiti tejgheaua clasica cu un carucior pe role care sa poata fi adus si apoi scos din bucatarie cand este nevoie. Il puteti folosi si pentru taiat legume si alte activitati specifice bucatariei, eliberand tejgheaua pentru depozitarea unor electrocasnice, precum un espressor, robot etc.
Mergeti pe mana unei singure chiuvete daca spatiul nu va permite mai mult. Una din regulile organizarii spatiilor mici este sa pastrati proportiile respectivului spatiu in care amenajati. Folositi spatiul de dedesupt pentru a depozita produse pentru curatenie, de exemplu.
Nu uitati de oglinzi, cele care fac minuni in spatii mici, deschizandu-le si creand impresia unui incaperi mai mari decat percep ochii nostri vigilenti.
Daca aveti o camara in sau aproape de bucatarie, construiti rafturi de-a lungul unui perete pentru o mai buna organizare a spatiilor de depozitare. Daca spatiul va permite, acoperiti trei pereti cu astfel de rafturi si toate obiectele mici si produsele cu care lucrati isi vor gasi aici mult cautatul loc.
Surse: Houzz.com, Housebeautiful.com, Familyhandyman.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: