In Romania caramida are o istorie de cateva sute de ani. Dreptunghiul din lut ars a castigat rapid popularitatea oamenilor ca un material de constructie convenabil si ca un element de finisare decorativa foarte la indemana.
In ziua de azi zidaria decorativa clasica a fost inlocuita, conform celor de la CasaSiDesign.ro, cu panouri decorative din caramida ce sunt folosite in mod activ de catre designeri atunci cand decoreaza spatiul interior al incaperilor in diferite stiluri de decor.
Decorarea interioara a peretilor stabileste tonul principal al interiorului. Atunci cand se monteaza panouri decorative din caramida pentru interior, trebuie sa se tina cont de intreg design-ul camerei: culoarea si materialul din care este realizata pardoseala, culoarea si textura perdelelor si a draperiilor, mobilierul, picturile interioare si alte elemente decorative ce ar putea influenta aspectul final al camerei.
Folosirea unor panouri din caramida care imita un perete din zidarie invechita completeaza perfect interiorul unor spatii din stilul baroc sau avangardist. Pentru o tenta moderna sau minimalista se vor folosi panouri decorative din caramida alba, iar pentru a realiza o camera intr-un stil loft se va alege solutia de finisare a unui perete in intregime sau chiar a intregii incaperi.
Panourile decorative moderne va permit sa creati o imitatie de zidarie chiar si pentru un incepator in constructii. Astazi puteti cumpara on-line cele mai diverse tipuri si modele de panouri decorative ce imita piatra naturala de munte, piatra nisipoasa, caramida naturala si chiar si ardezia, totul realizandu-se simplu printr-o comanda on-line, iar in cateva zile deja va puteti apuca de montaj beneficiind de consultanta gratuita pe partea de montaj din partea producatorului.
Placile decorative ce imita caramida sunt realizate la dimensiuni de aproape 1 metru patrat tocmai in ideea unei instalari usoare pe perete si pentru o rapiditate sporita a executiei. Printre avantajele folosirii panourilor decorative se mai includ:
● greutatea redusa: placile sau panourile decorative neexercitand presiune excesiva asupra peretilor, ceea ce este deosebit de important mai ales atunci cand discutam despre finisarea unor pereti nestructurali sau atunci cand vorbim despre ingreunarea unei constructii pe mai multe nivele;
● grosimea redusa a panourilor in comparatie cu caramida naturala, circa 2,5cm, acest lucru fiind un avantaj in faptul ca nu reduce volumul intern al incaperilor in care sunt montate;
● instalare simpla, panourile putand fi manevrate si montate fara a fi nevoie sa fiti specialisti in domeniu;
● versatilitatea de folosire: panourile decorative ce imita caramida sau piatra naturala pot fi folosite in decorarea peretilor din bucatarii, camere de zi si dormitoare, peretii teraselor exterioare, stalpi de garduri, socluri de case cat si fatade de cladiri exterioare.
Astazi exista multe optiuni pentru finisarea peretilor, iar una din cea mai populara optiune a devenit folosirea panourilor decorative, atat datorita usurintei si rapiditatii la montaj cat si datorita proprietatilor sale foarte bune, una din cele mai importante fiind rezistenta la foc.
Inainte de a planifica si realiza decorarea peretilor cu astfel de panouri, ar trebui sa consultati mai intai pagina de prezentare a producatorului si sa va familiarizati atat cu caracteristicile panourilor cat si cu modul de montaj si utilizare a acestora acordand o atentie sporita specificatiilor indicate de producatorul de panouri decorative.