Panzele de umbrire sunt cunoscute inca din antichitate ca fiind o solutie optima pentru confortul sporit al locuintei si nu numai. Caracteristicile de baza sunt protectia impotriva razelor solare, dar si a precipitatiilor pentru a crea o atmosfera placuta in interior. Pentru a te ajuta sa afli cat mai multe informatii despre folosirea unui parasolar, iti prezentam cateva beneficii utile.
Avantajele parasolarelor
Cunoscute si folosite in prezent, parasolarele sunt materialele dotate cu tehnologii moderne care pot avea utilizari multiple. Parasolarele sunt cunoscute in primul rand pentru faptul ca economisesc energia electrica, respectiv ajuta la reducerea consumului climatizarii cladirilor.
Sunt o solutie practica, dar si estetica pentru a proteja cladirile impotriva excesului de lumina solara, dar si solutii eficiente montate pe exteriorul fatadelor pentru o umbrire cat mai buna. Parasolarele pot oferi un aspect contemporan cladirilor, evidentiat prin culori specifice, dar si prin prezenta diverselor elemente deoarece aluminiul folosit pentru parasolare este o caracteristica de durabilitate si stabilitate. Iata cateva exemple:
Parasolare pentru balcon
Sunt parasolare cu doua brate rigide, tensionate la baza, care au o structura simpla, dar care ofera o siguranta sporita in exploatare. Este o varianta ideala pentru umbrirea balcoanelor deoarece pot avea o deschidere de pana la 1,5 metri.
Exista si parasolar premium cu o structura strict functionala, care are doua brate si doua console de perete, care pot avea o lungime de pana la 3,5 metri. Latimea maxima a structurii poate ajunge pana la 6 m, iar consola de perete are posibilitatea de prindere pe tavan sau perete.
Parasolar pentru veranda
Este conceput pentru protejarea gradinilor iarna, dar ofera si o protectie impotriva supraincalzirii pe timp de vara. Parasolarul pentru veranda este combinat cu o structura de sustinere separata, ce poate acoperi suprafete cu o latime de 7 m si o deschidere de 6 m. Parasolarele pentru veranda pot fi montate chiar si cu panta orizontala deoarece au un sistem original telescopic de tensionare si o structura de sprijin bine realizata. Asezarea sinelor este una flexibila, care permite o proiectare usoara si o configurare potrivita.
Parasolar pentru perete
Sunt parasolarele care au o structura din fier forjat si care imbina solutiile tehnice moderne, cu cele industriale. Parasolarele sunt executate din aluminiu turnat si extrudat, respectiv otel, care este special protejat pentru a intruni fiabilitatea cu design-ul. Montarea este facuta pe perete cu ajutorul consolelor speciale, iar numarul de brate este intre 2 si 4, definite de lungimea structurii.
Parasolar pentru cort
Este un parasolar care are o structura unica, fiind o solutie tehnica cu dimensiuni impresionante. Bratele deschise ale parasolarului pot avea o latime totala de pana la 12 m, iar lungimea de pana la 16 m, acoperind suprafete ce pot depasi 150 de metri patrati. Structura este una independenta, cu elemente de sustinere proprii, iar datorita dimensiunilor mari, actionarea este facuta exclusiv electric. Pe langa structura initiala, pentru parasolarele speciale pentru cort, pot fi aplicate si o serie de elemente de sustinere si de rigidizare proprii precum stalpii.
Sursa: https://pixabay.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: