În lunile de vară ne bucurăm din plin de roșii. Aceste legume delicioase și gustoase se consumă proaspete, dar pot fi conservate și pentru iarnă. Multe persoane aleg să prepare suc de roșii și bulion, dar puteți pregăti și o pastă de roșii grozavă, aromată și delicioasă. Iată cum se prepară pasta de roșii pe care o puteți păstra la congelator.
Pastă de roșii la congelator
În perioada verii, se întâmplă să cumperi mai multe roșii pe care nu ai timp să le gătești sau să le consumi cât sunt proaspete. Nu aștepta să se strice prin frigider și mai apoi să le arunci la gunoi. Dacă ai prea multe, încearcă să faci o pastă de roșii savuroasă și simplă. În plus, poate fi păstrată la congelator pentru diverse preparate. Iată de ce aveți nevoie!
Ingrediente:
- 2 – 3 kg de roșii bine coapte
- 5 căței de usturoi
- Cimbru proaspăt
- Busuioc proaspăt
- Sare
- 100 ml de ulei.
Modul de preparare e unul simplu
Prima dată, taie roșiile în bucăți potrivite și curăță coaja, atât cât se poate. Nu este neapărat obligatoriu, dar pasta de roșii va fi mai delicată fără coajă.
Pune ulei într-o tavă mare cu pereți înalți și pune în ea roșiile curățate de coajă, usturoiul, cimbru, busuioc și sare după gust. Lasă totul să se topească la cuptor, la foc mediu. Pasta este gata când roșiile sunt bine coapte și sucul a scăzut. Așteaptă să se răcorească la temperatura camerei și pune pasta de roșii în caserole pătrate de mici dimensiuni la congelator.
Acest preparat simplu și delicios poate fi folosit în multe rețete, inclusiv în ciorbele de legume, pentru bruschete, pizza, paste, orez sau tocănițe românești.
Când vrei să pregătești ceva bun cu pasta de roșii, decongelezi doar o caserolă mică și pui conținutul în preparatele pe care le dorești. Va da un gust minunat la orice friptură la cuptor, la mâncarea de legume, la pizza tradițională de casă și mai ales la paste. Poți păstra pasta de roșii la congelator chiar și un an!
Foto: pixabay