Toamna este sezonul ideal pentru murături, gemuri și dulcețuri. Printre preferatele românilor se numără și pepenii murați. Pentru a-i prepara nu aveți nevoie de multe ingrediente, iar pașii de urmat sunt foarte simpli. Iată o rețetă moldovenească pentru pepeni murați în saramură!
Pepeni murați în saramură
Pepeni murați sunt absolut delicioși, mai ales dacă acompaniază o friptură suculentă la cuptor. Românii adoră murăturile, iar printre preferate sunt și pepenii murați felii pentru iarnă, care au un gust deosebit. Pentru astăzi vă arătăm o rețetă moldovenească a devenit cunoscută în toată țara și multe persoane deja o prepară pentru cămara de iarnă. Descoperă cum se pun pepenii murați la saramură! Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente:
- pepeni de mărime mică și mijlocie
- câțiva ardei iuți
- morcov
- usturoi
- câteva crenguțe de vișin
- frunze și rădăcina de țelină
- mărar uscat
- boabe de muștar
- piper boabe
- apă
- sare.
Mod de preparare:
Aveți nevoie de pepeni mici și cu coada subțire, pentru a se mura mai bine. Pepenii trebuie înțepați lângăcodiță pentru a absoarbe saramura. Ulterior, se așază într-un butoi împreună cu crenguțele de vișin. Se adaugă morcovul, țelina tăiată rondele sau fâșii, ardeii iuți și mărarul uscat. Acestea se pun atât la fundul butoiului, cât și deasupra.
Apoi se pun cățeii de usturoi, boabele de piper și boabele de muștar. Se toarnă apa cu sare. La un litru de apă se adaugă o lingură de sare. Totodată, trebuie să fiți atenți ca saramura să acopere pepenii.
A doua zi trebuie verificat dacă pepenii au mai tras saramura, apoi se mai adaugă saramură, dacă este nevoie. Pepenii trebuie rotiți la câteva zile, pentru a nu se forma floare deasupra lor.
Sursa foto: captură video Youtube Gina Bradea