Daca ati avut experiente nefericite cu plantele de interior si sunteti reticent fata de noi achizitii de acest fel, incercati totusi unele dintre aceste specii, deosebit de rezistente, pe care vi le prezentam in continuare. Sunt considerate plante pe care nu le poti omori, desi, desigur, excesele sau lipsurile prelungite vor omori orice planta.
Peperomia
Este o planta cerata originara din zonele tropicale si subtropicale, careia ii prieste un mediu cat mai umed. In schimb creste foarte bine si la lumina becurilor fluorescente.
Plante pe care nu le poti omori. Dieffenbachia
Aceasta planta cu frunze mari, cu efect decorativ deosebit, nu suporta lumina prea puternica. O puteti pune la fereastra, dar pe dupa o perdea.
Planta-paianjen
Aceasta planta, cunoscuta si ca „Voalul miresei”, creste foarte repede si „face pui” la capatul unor ramuri lungi, pe care ii puteti planta in alte ghivece. Puneti-o in locuri bine luminate si nu uitati sa o udati saptamanal.
Plante pe care nu le poti omori. Aloe
Un ghiveci cu aloe poate fi pus si pe un birou sau pe o noptiera. Planta prefera lumina care nu bate direct si are nevoie sa fie bine udata la o saptamana – doua.
Iedera englezeasca
Frunzisul frumos si lungimea ramurilor care cad frumos recomanda aceasta planta. O puteti pune pe un raft sau deasupra semineului. Asezati-o intr-un loc mai ferit de lumina puternica vara, dar asigurati-i necesarul de lumina iarna si udati-o moderat.
Plante pe care nu le poti omori. Ficusul de cauciuc
Prin taieri regulate, veti mentine aceasta specie decorativa a arborelui de cauciuc la dimensiunile dorite. Ca sa aiba mereu frunzele lucioase, stergeti-le de praf si aplicati pe ele putina maioneza.
Arborele de jad
Originare din africa de Sud, aceste plante suculente retin apa in frunze si daca nu primesc destula „adorm” pana cand sunt rehidratate si isi reiau cresterea. Un motiv in plus sa nu ii puneti prea multa apa este ca radacinile pot putrezi usor. In plus, acestea sunt scurte, asa ca manevrati planta cu grija.
Vedeti AICI si cateva plante de interior pe care le puteti tine la lumina mai slaba.
Sursa: goodhousekeeping.com
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: