Cu siguranță ți-ai planificat sau ai plantat deja diferite tipuri de plante în grădina ta. Totuși, dacă ai și un prieten blănos, ar trebui să știi că unele dintre ele nu sunt indicate să fie plantate în locuri unde animalele de companie pot ajuge cu ușurință la ele. Ți-am făcut o listă cu plante toxice pentru animalele de companie, ca să știi cum să îți organizezi mai bine plantele din grădină.
Plante toxice pentru animalele de companie
Cu toate că sunt extrem de frumoase în perioada primăverii și multitudinea lor de culori atrag atenția tuturor, lalelele pot fi toxice pentru animalele de companie. Dacă bulbii acestora sunt înghițite de animalele de companie, aceștia pot crea probleme digestive.
Narcisele sunt și ele un alt tip de plantă cu bulbi care trebuie ținute la distanță de animalele de companie. Bulbii acestora pot cauza probeleme digestive și letargie. Față de bulbii de lalea, bulbii de narcise sunt mai periculoși. Pot cauza stări de vomă, diaree, dar există și riscul de a scădea tensiunea arterială a animalelor.
Crini și Nerium
Crinii sunt și ei foarte periculoși, în special pentru pisici. Ingerate chiar și în cantități mici, oricare parte a acestei plante poate face ca rinichii prietenilor noștri blănoși să cedeze.
Nerium, o altă floare foarte frumoasă pentru grădină, poate cauza probleme precum iritații gastro-intestinale, anormalități la nivelul inimii, temperatură scăzută a corpului sau chiar și deces.
Plante toxice pentru animalele de companie
Alte plante care pot fi foarte periculoase pentru sănătatea animăluțelor de companie sunt Cyclamen și Begonia.
Cyclamen este foarte periculoasă pentru câini. Aceste plante conțin cyclamină, dar cea mai mare cantitate a acestei componente se găsește în rădăcinile plantei. Dacă e consumată de câini, aceasta poate produce iritații intestinale și vomă. În cele mai rele cazuri, aceste plante pot cauza chiar și decesul animalelor.
Begonia este, de asemenea, otrăvitoare pentru câini și pisici, indiferent de soiul plantei. La fel ca și în cazul Cyclamen, cantitatea cea mai însemnată de otravă se află în rădăcini, însă dacă animalul tău de companie va ingera orice parte a plantei, apelează imediat la un veterinar. Otrava din aceste plante creează iritații intestinale și vomă.
Aloe Vera
Aloe Vera este o plantă cunoscută pentru efectele sale medicinale, totuși efectele sale miraculoase nu sunt aceleași și pentru animalele de companie. Nivelul de toxicitate al acesteia poate fi de la slab spre moderat pentru câini și pisici. Ingerată, Aloe Vera poate crea stări de vomă, diaree, letargie, depresie, anorexie, tremurături și schimbare în culoarea urinei.
O altă plantă foarte frumoasă care poate fi toxică pentru animăluțele tale este Hortensia. Florile care sunt extrem de populare la momentul actual, pot duce la depresie, dureri de stomac, pierderea poftei de mâncare, diaree și vomă pentru câini.