Dormitorul este camera unde ne reincarcam cu energie pentru a doua zi. In consecinta, amenajarea sa trebuie sa devina o prioritate pentru toti si sa nu ne limitam la un design interior la intamplare, fara gust si efecte benefice asupra starii noastre mentale. Daca am vazut modul optim de amenajare a unui dormitor din perspectiva filosofiei feng shui, sa trecem astazi in revista cateva ponturi pentru decorarea unui dormitor, scotand in evienta idei de baza pe care cu totii ar trebui sa le luam in considerare.
Alegeti culorile potrivite – mergeti pe mana nuantelor neutre, calde, pamantii si a culorilor pastelate, atat in decorarea peretilor, tavanului, cat si in privinta pieselor de mobilier. Nu va jucati cu prea multe culori vii, aprinse, pentru ca nu va ajuta deloc sa va relaxati.
Alegeti patul perfect – bineinteles ca asa ceva nu exista, dar va puteti apropia de perfectiune. Patul nu trebuie sa fie prea mare, altfel dormitorul pare inghesuit, dar nici prea mic, sa lase impresia unui pat de campanie. Tineti cont de dimensiunea camerei cand cumparati sau dati comanda de un pat si nu neglijati potentialul unei saltele bune.
Lasati spatiu pentru trafic – strans legat de sugestia de mai sus, nu inghesuiti mobilier in dormitor astfel incat sa va miscati cu dificultate printre ele. Pe langa faptul ca un dormitor inghesuit nu contribuie deloc la mult cautata stare de relaxare si confort, un zid de mobilier da foarte prost intr-o camera, oricare ar fi aceasta.
Decorati peretii – astfel incat sa aduceti un plus de accente si contraste in camera, fara a exagera insa cu tiparele. Fie folositi un tapet, fie mizati pe tablouri, un perete imbracat artistic aduce un plus de estetica in dormitor.
Alegeti materialul potrivit pentru podea – ideal este sa mergeti pe mana lemnului, sub toate aspectele sub care se poate prezenta un parchet. Aduce caldura in camera, creeaza contraste frumoase cu restul accesoriilor. Evitati gresia pentru ca veti calca pe o podea rece.
Asortati lenjeria si perdelele – daca incaperea este deschisa cromatic, atunci alegeti accesorii inchise si viceversa. Mizati si pe covoare pentru un efect relaxant, avand grija sa tina pasul cu restul incaperii.
Acordati o atentie sporita luminii – fie ca vorbim de cea naturala sau artificiala, lumina joaca un rol vital in dormitor. Daca cea naturala nu va ajuta prea mult, atunci diversificati sursele de lumina artificiala si nu va bazati doar pe o lustra de tavan.
Nu in ultimul rand, alegeti spatii de depozitare inteligente, de preferat integrate in alte piese de mobilier, precum patul. Urcati-va pe pereti daca spatiul este prea mic, dar folositi cu cap orice spatiu disponibil.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: