In sezonul rece, suntem mereu in cautare de solutii care sa ne ajute sa ne incalzim locuintele, dar la fel ca intotdeauna, cel mai important factor este baza cu care lucram. In cazul de fata vorbim, in mod evident, de materialele care sunt folosite pentru construirea casei. Astfel, putem sa ne bucuram de o casa calduroasa si putem economisi pe termen lung. Altfel, daca materialele folosite nu izoleaza foarte bine si nu pastreaza caldura, ajungem sa risipim foarte mult de-a lungul timpului si sa nu avem niciodata o casa calduroasa.
Dupa cum spuneam, vorbind despre o casa cu izolatie termica foarte buna, automat trebuie sa ne raportam la materialul din care este realizata constructia. Asadar, cele mai bune optiuni sunt casele din lemn, mai ales cele din busteni, fiind printre cele mai eficiente constructii din punct de vedere energetic. Lemnul masiv are capacitatea de a absorbi caldura, de a o conserva si de a o elibera in momentul in care temperatura scade la interior. Acest lucru ajuta la reglarea temperaturii din casa ta, fara a permite schimbul termic necontrolat cu exteriorul.
O alta optiune sunt casele din caramida, acestea avand o eficienta termica ridicata. Aceste constructii pot fi imbunatatite din punct de vedere termic prin intermediul unor sisteme constructive ingenioase printre care se numara crearea unei perne de aer pe verticala intre doua straturi de zidarie, fapt care impiedica transferul de energie dintre interior si exterior. In plus, casele din caramida pot beneficia de asemenea de un sistem de termoizolatie clasic.
Mai jos, am pregatit 3 proiecte de case calduroase.
Proiecte de case calduroase
Primul proiect este o casa cu un garaj integrat, o locuinta moderna si spatioasa, cu o suprafata utila de 172 metri patrati. La parter casa dispune de spatiile de zi si un birou, care se poate transforma in dormitor, la nevoie. La acestea se adauga patru dormitoare si o baie, aflate la mansarda. Pretul la cheie pentru aceasta casa este de 82.000 euro.
Proiecte de case calduroase
Al doilea proiect este locuinta moderna, cu o suprafata utila de 141 de metri patrati. Este o casa in care caramida si lemnul se imbina armonios pe toate planurile, rezultand o locuinta cu o estetica superioara. La parter, casa dispune de spatiile de zi cu un dormitor care poate servi si ca spatiu de lucru, totul completat cu o terasa acoperita cu o pergola din lemn. La etaj, trei dormitoare impart doua balcoane, cu mici insertii de lemn sub streasina pentru un look natural, mai prietenos. Pretul casei este estimat la 62.500 de euro la cheie.
Proiecte de case calduroase
Ultimul proiect este o casa cu un garaj integrat si o suprafata 180 de metri patrati utili. Casa se remarca prin fatade bogat si elegant imbracate in caramida, inclusiv stalpii de sustinere exteriori, in contraste cu restul suprafetelor. Parterul reuneste spatiile de zi deschise, extinse in afara printr-o terasa semicirculara, o baie, un birou si o camera tehnica completand acest nivel. La etaj se afla trei dormitoare, unul dintre ele cu acces pe un balcon. Pretul la cheie al acestei case este de 81.000 de euro.
Foto: casemexi.ro, eproiectedecase.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: