In mediul urban, casele moderne sunt caracterizate de o arhitectura care sa evidentieze elementele ce tin de functionalitati moderne, fara a neglija insa si esteticul. Acoperisul drept abordeaza eficient ambele aspecte, astfel ca, pe langa calitatile deosebite privind izolatia termica si fonica pe care le asigura, acesta poate fi amenajat ca terasa eleganta pentru petrecerea timpului liber, pentru plaja sau chiar ca spatiu verde.
Mai mult, daca familia se extinde si aveti nevoie de un spatiu locuibil suplimentar, acesti tip de acoperis poate raspunde practic noilor nevoi. Prin urmare, se poate ridica un etaj din lemn sau o mansarda spatioasa care sa completeze locuinta atat din punct de vedere functional, dar si sa-i ofere o noua dimensiune estetica. Nu in ultimul rand, daca zona in care este amplasata locuinta ofera conditii climatice favorabile producerii de energie regenarabila, acoperisul drept va permite instalarea de panouri solare.
Primul exemplu din seria proiecte de case cu acoperis drept este o locuinta cu design contemporan indraznet, constand intr-o suprapunere cu gust de forme geometrice, menite sa o scoata in evidenta. Locuinta se intinde pe un singur nivel care acopera o suprafata de 271 de metri patrati si este structurata in trei dormitoare, trei bai, un living spatios care se extinde cu o terasa exterioara si o bucatarie cuplata cu o sala de mese.
Al doilea exemplu este o casa moderna, performanta din punct de vedere economic si functional. Acest proiect de casa propune o locuinta cu trei dormitoare, o camera de zi cu loc de luat masa, doua bai, o bucatarie, doua balcoane si o terasa pentru relaxare la nivalul parterului cu un mic bazin pentru relaxare. Arhitectura acestui proiect de casa ofera un design modern, cu elemente bine definite in acest sens: acoperis de tip terasa, fatade alcatuite din volume clare si diferentiate prin materiale si finisaje contrastante ca textura si culoare. Sistemul structural este clasic, format din cadre din beton armat si pereti din zidarie de caramida, care ofera rezistenta la un seism de gradul 8.1, spun arhitectii.
Ultimul exemplu este o casa plina de lumina, deschisa pecum o carte spre exterior, cu linii ferme, placute privirii. Casa are o suprafata de 216 metri patrati si este impartita intr-un living extins inspre bucatarie si sala de mese, doua dormitoare si doua bai, toate pe un singur nivel. Livingul se deschide in curtea interioara care desparte cele doua corpuri ale cladirii.
Surse: Architecturaldesigns.com, Houseplans.com, Magazinuldeproiecte.ro, Proiecte-case-moderne.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: