Casele cu demisol au fascinat mereu prin structura lor intre doua planuri care pare sa emane un aer misterios. Demisolul, acel spatiu intre doua lumi, ofera in primul rand liniste si discretie, in timp ce traseaza locuintei o alura complexa si mult mai dinamica. Incaperile de la demisol pot prelua o sumedenie de functii, de la spatii de depozitare, tehnice sau de relaxare, pana la camere rezervate oaspetilor. Mai jos vedem cateva astfel de proiecte de case cu demisol.
Primul proiect este o casa mare, ridicata pe trei nivele – demisol, parter si mansarda- si cu o suprafata totala de 394 de metri patrati. Casa este structurata, pe langa incaperile rezervate familiei, in cinci dormitoare si trei bai, oferind spatiu indestulator pentru orice tip de activitate. Casa are un design complex, cu o nota generala de traditionalism marcata de terasele de la parter si etaj acoperite si care iau forma unui foisor. Garajul completeaza spatiile de la subsol, dand si el o nota distinctiva casei.
Al doilea exemplu este o casa cu o suprafata de 160 de metri patrati, cu un design modern in care se remarca spatiile vitrate largi. Locuinta are trei dormitoare si doua bai, demisolul gazduind un living spatios, o bucatarie, unul dintre dormitoare si o baie. Livingul se regaseste si la parter, alaturi de celelalte doua dormitoare si inca o baie.
Al treilea proiect este unul care descrie o casa cu o infatisarea zvelta, impunatoare, cu unghiuri si volume care aproape intra in concurenta unele cu altele, se intrepatrund si ies in relief pentru un efect vizual splendind, sugerand ideea de aspiratie la gandire profunda, superioara. Este casa ideala pentru o familie tanara, activa, inclinata spre visare, iarna, sub mangaierea binefacatoare a caldurii semineului, spun proiectantii pe site-ul de prezentare. Casa este construita pe trei nivele si are o suprafata utila de 202 metri patrati. Demisolul adaposteste doua camera, dintre care una are un rol tehnic. Parterul cuprinde un living spatios combinat cu bucataria si cu spatiul de luat masa gazduit de sectiunea circulara a locuintei care deschide privelisti panoramice.
Surse: Ncase.ro, Uberhause.ro, Modconstruct.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: